Brenda Randroo: Osho on oma meditatsioonitehnikad loonud just tänapäeva inimese jaoks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brenda Randroo
Brenda Randroo Foto: Kuma

Järjekordne Kuma raadio ja portaali GoodNews heade uudiste raadiosaates on juttu teemast, mida üks saatejuhtidest Mati Palmet nimetab progressiivseks molutamiseks ehk siis mediteerimisele, sest stuudios on selle ala õpetaja Brenda Randroo. 

Skeptik Matil tuleb meelde, et sel teemal on saadetes ka varem räägitud ja ta tahab endiselt teada, miks on päevakorral tegevus, mis on Idamaades küll päeva osa, kuid Eestis tegeleb sellega kindlasti alla 10 protsendi inimestest. Brenda teada on huvi siiski tõusmas, Osho raamatuid ostetakse üha enam ja Mati soovile vastu tulles räägib ta, kes on Osho — tegu on mehega, kes lõi tänapäevase teaduse inimese transformatsiooni kohta ehk õpetab, kuidas tuua endasse muutusi läbi erinevate tehnikate. Monika rääkis just enne saatesse tulekut tuntud golfitreeneri Rein Auväärtiga, kes soovitab samuti meditatsiooni ja joogat, sest see aitab keskenduda. Edasi lähebki jutt sellele, et kas meditatsioonis on midagi praktilist, et tänapäeva kiirustavas maailmas sellele oma niigi nappi aega pühendada.

Brenda selgitab, et on olemas ka kolmeminutilisi tehnikaid, mille peale ütleb Mati: «Jobutad ruttu ära!», kuid samuti ettevõtjana töötanud Brenda lisab, et Osho meditatsioon on ka füüsilises mõttes trenn. «Oluline on see, mida näiteks ettevõtja või golfimängija on sellest saanud,» räägib ta. «Sa liigud meditatsiooniga enda tasakaalu suunas, sa pole enam emotsioonides, peas pole tuhat mõtet, tööalaselt oled rahulikum, muutud efektiivsemaks ja ka näiteks golfis suudad olla kohal, olla mängus sees,» kirjeldab ta.

Monika meenutab seepeale hetke, kui ta kuulsa King of Kingsi poksija Maxim Vorovski trennis käis ja see mees, kes King of Kingsi lõpumatšis oma ürgsed jõud valla päästis, ütles talle: «Ära rahmelda, mediteeri vahepeal!» Lisades sinna ka populaarse golfitreeneri soovitused, leiab naissaatejuht, et midagi peab selles head olema.

Monika tahab teada, kuidas üks eestlane meditatsioonini jõuab. Brenda sõnul on paljud lugenud raamatuid ja tahavad ise kogeda, teised on külastanud seminare — ja siit tulebki tema soovitus kõike ise järele proovida, mitte aga öelda kohe, et see pole minu jaoks.

Brenda selgitab saates veel, et Osho meditatsioon pole see, mis ta on olnud traditsiooniliselt sadu ja tuhandeid aastaid — tollal see istumine ja mõmisemine toimis, sest inimestel polnud vaja panna nii palju energiat oma mõtetesse, polnud vaja pidevalt mõelda. 

«Et saavutada tänapäeval sisemist vaimset tasakaalu, peab minema kaugemale, et mõtted tulevikust ja minevikust ei kisuks sind tagasi, et saaksid olla hetkes,» selgitab ta. «Osho on oma meditatsioonitehnikad loonud just tänapäeva inimese jaoks ja neid meetodeid on üle tuhande.»

Raadiosaade «Head uudised» on Kuma Raadio eetris igal neljapäeval kell 11.20 ja kordust kuuleb pühapäeval kell 15.00. Kuula raadiosaate kordust aadressil www.goodnews.ee/category/goodnews-raadios

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles