Naiste palgad võivad meeste omadega võrdsustuda alles saja aasta pärast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuulsad staarid nagu Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Kathy Griffin ja mitmed teised on võtnud võrdse palga teemal sõna ning nende arvamusavaldused on olnud väga tugevad ja leidnud palju positiivset vastukaja. Ent maailma majandusfoorumi iga-aastasest palgaraportist selgub, et naiste ja meeste palgad ei võrdsustu veel niipea.

Raportist võib leida üsna omapäraseid näitajaid: meeste ja naiste erinevus tervishoiu, hariduse ja poliitika valdkondades on viimase kümne aastaga vähenenud kõigest neli protsenti. Kõige väiksem muutus on aset leidnud aga palga osas: naised teenivad umbes poole väiksemat palka kui nende meessoost kolleegid, vahendab Glamour.

Üllatav on seegi, et praegu teenivad naised sama palju, kui mehed teenisid juba 2006. aastal. Raportist selgub ka see, et kui palgad peaksid jätkama kasvamist sama aeglases tempos kui siiani, siis võrdsustuvad meeste ja naiste palgad alles 118 aasta pärast.

Raporti järgi on meeste ja naiste palkade suhel hetkel kõige parem Islandil, Norras, Soomes ja Rootsis. Ent näiteks USAs teenivad naised koguni 77 protsenti väiksemat palka kui mehed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles