Imelised õlid – kaitsev pai palgele

Kristina Herodes
, Elustiili toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imelised õlid
Imelised õlid Foto: AFP / Scanpix

Pikale veninud soe sügis hakkab vaikselt hambaid näitama ja sunnib soojad vammused välja otsima. Mis aga võtaks naha hellalt kaitsvasse kaissu? – Õli!

Õlide kasutamine ilu heaks on tava, mida kaunitarid teavad juba tuhandeid aastaid. Kuidas hoida nahk niisutatud, jume terve ja ühtlane, enneaegne vananemine eemal? Mis paitaks juuksed siledaks ja läikivaks? Mis konsistentsis on endale eriti nauditav meelelisi lõhnu peale määrida? Igas vallas on õli kõige tõhusam ilutrikk!

Tänapäeva ilutoodete ülikülluslikus meres on iidne õliarmastus taas pinnale ujunud. Pea iga endast lugupidav ilusari on valikusse kaasanud ka mõne võrratu õli. Iluõlisid veenab armastama nende looduslik ja lisaainetevaba koostis, kuna õlid ei vajagi kahjulikke säilitusaineid ega muud ballasti, mis nahka koormaks.

Õlide kasutamine iluhoolduses on kreemidest erineva tundega. Ühed imenduvad kiiresti ja jätavad kuiva tunde, teistel läheb veidi kauem aega, et naha sisse pugeda, kuid palged saavad viimaks siidised ja matid. Õlide imepärane omadus on võime säilitada naha niiskus, parandada selle toonust ja tagada tõhus kaitse väga pikaks ajaks.

Tänapäeva ilutoodete ülikülluslikus meres on iidne õliarmastus taas pinnale ujunud.

Proovi õliimesid

Õli on mitmekülgselt kasutatav ilutoode. Esiteks võin saladuskatte all öelda, et enamasti sa ei vajagi sadat eri sorti õli näole, kehale, juustele, vanniveele lisamiseks ... Üks kvaliteetne õli, mille lõhna naudid, saab mitmes ametis hakkama. Mõned ideed, mida õliga teha:

• Täienda näokreemi. Lisa paar tilka õli näokreemile, mis külmal ajal liiga kerge tundub. Sega käeseljal enne pealekandmist kokku ja ongi mure murtud. Looduspuhtad õlid ärritavaid reaktsioone esile ei kutsu, pigem aitavad nahka rahustada.

• Viili kehakreemist. Sorts õli vannivette ja kreemitada polegi vaja! Kehakreemid on küll võrratud, aga mina küll iga kord ohkan, kui vaatan neid kombitsatena lõputuid jalgu ja käsi, kuhu igale poole kreemi tuleks määrida … tundub nagu tõsine töö.

• Võlukindad kätele. Talv räsib käsi hullemini kui kassipojaga mängimine. Aga õli teeb ühe ööga kõik korda – õlita käed sisse, kindad kätte ja hommikul ärkad siidikäpana. Sama trikki võid teha jalgadega, sealsed paksendid ja muud mured on tingitud samuti naha kuivusest.

• Juuksed on õlihoolikud. Ma ise ei jäta ainsalgi pesukorral oma juukseid õlitamata, sest pikale juuksele on palsamist vähe. Niiskes juukses imendub õli mõne sekundiga ja mingi rasvast tunnet ei jää. Juustele tasub vahel teha ka õlimaski, kasvõi kogu ööks, ja hommikul pesed maha. Seegi on mõjusam niisketele juustele kandes.

• Jaga õli armsamaga. Mõnus ja meeleliselt ergas massaažirituaal kahekesi on hulga toredam, kui kõrvuti teleka ees tukkuda.

Foto: PantherMedia

Valik tõesti häid õlisid:

1. Sundãri kuivõli nahale 15 ml 65.-

Võimalus õlimaailmale iidsel kombel läheneda – looduspuhtad õlid, ajurveeda tarkused ja toote saad valida just enda kehatüübile sobiva.

2. Artemis Skin Specialists pehmendav näoõli 30 ml 29.99

Siluv ja toitaineterikas, tundlikku nahka hellitav õli. Ülimalt kontsentreeritud aktiivsed toimeained, hinnalised taimeõlid – lausa tunned, kuidas nahk saab rikkalikult niisutatud ning naharakud uuenevad. Hüpoallergeeniline.

Foto: PantherMedia

3. Madara niisutav ja rahustav näoõli 30 ml 46.-

Kaheksa ainulaadse ja toitva kuivõli eliksiir, mis niisutab ja rahustab ja muudab naha elastseks. Sisaldab jõhvika- ja mustsõstraseemne-, astelpaju-, brokoli-, avokaado-, kaera-, kibuvitsa- ja kuningakepiõli. Eriti kasulik kuivale, pingul nahale, leevendab ärritust. Valikus mitu erineva koostisega õli, mil kõigil erinev mõju. Looduspuhas ja rahustav koostis.

4. Oriflame Swedish Spa Beauty Wonder iluõli 150 ml 7.90

Mõnulemisõli: ingver, kookos ja magusmandel. Kasulikus koostises Hydracare+ kompleks ja vitamiinid. Ideaalne massaažiks ja vanniveele lisamiseks. Sobib ka pesueelseks juuksemaskiks.

5. The Body Shop Oils of Life näoõli 30 ml 35.-

Kerge õli, mis elustab, taastab ja toidab. 99% naturaalsete, looduspuhaste õlide kokteil. Imendub kohe ja muudab jume mõnusalt pehmeks, säravaks ja terveks pikaks päevaks niisutatuks.

6. Dove Advanced Hair Series Serum In-Oil 50 ml 6.39

Tahad supertugevaid, siledaid ja läikivaid juukseid? Just selliseks uus Dove Regenerate Nourishment õliseerum need muudab.  Keratin Nutri Complexi tehnoloogia ravib juukseid sügavuti. Sarjas ka šampoon, palsam, mask.

7. Leonor Greyli Huile Secret de Beauté 95 ml 47.-

Maailmakuulus iluhitt – väärtuslike looduslike õlide kokteil noorendab, toidab ja parandab nii juuste kui naha välimust. Annab juustele imelise sära, läike ja sileduse. Naha muudab sametpehmeks ja lõhnavaks.

8. Couleur Caramel mitmeotstarbeline õli 95 ml 23.90

Kuldse sädeluse ja hõrgutava aprikoosilõhnaga õli, millega võid hellitada nii oma keha, juukseid kui palgeid.

Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles