Pese nii, et riided ei kuluks enneaegu kiiresti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Isegi kui pead end pesupesemises aastatepikkuse kogemusega profiks, on võimalik, et ka sina pole kuulnud midagi nippidest, kuidas oma riiete eluiga pesemisel säästa.

Võta kangahooldust kui juuksehooldust, nii kestab rõivas kauem. Riidekiu struktuur on sarnane juuksekarvaga, kirjutab Family Circle. Selleks, et juuksed oleksid võimalikud terved, tuleb neid teadupoolest pesta ja palsamiga kosutada. Riietega tuleks teha samamoodi ehk peale tavalise pesuaine peaks lisaks kasutama pesupehmendit. Pesupehmendi on nagu vedel palsam, mis teeb kanga igapäevase kasutamise suhtes vastupidavamaks. Pesupehmendi või loputusvahendi kasuks räägib ka selle kortsumisvastane toime. Kui läheb õnneks, ei teki riidesse üldse kortse ja selle võrra saab aega ja raha triikimise pealt kokku hoida. Lisaks vähendab see riide külge jäävat staatilist elektrit ning teeb kanga pehmeks ja lõhnavaks. 

Riiete kõige mustem osa on pahupoolel. P & G on uurinud, et 70 protsenti riiete külge jäävast mustusest ei ole silmale näha ja see tuleb inimese ihu küljest. See silmale märkamatu räpp tõmbab aga enda külge muud mustust, mistõttu tuleks riideid aeg-ajalt pesta ka siis, kui plekke pole näha ja halba lõhna ninna ei tungi. Kui mõni soovitab teksapükste pesemist edasi lükata pükste külmikus hoidmisega, siis paraku pole sellest palju abi, sest inimnahal levivad bakterid võivad taluda ka väga madalaid temperatuure. Aluspesu ja sokke peaks pesema pärast iga kasutuskorda, rinnahoidjat võib aga kanda veidi rohkem – kaks kuni kolm korda.  

Vesi võib kangast kahjustada. Mõtle, milline näeb välja üks trikoo, kui sellega on sagedasti kloorises basseinis ujutud – kulunud ja luitunud. Kloori on ka tavalises kraanivees, mistõttu tuleks värvi kaitseks kasutada sellist pesuvahendit, mille koostises on kloori vastu töötavaid aineid. See on lihtsam, kui pesuvett enne kasutamist filtreerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles