Facebook teeb peagi lahkumineku lihtsamaks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui vanal heal ajal sai pärast suhte lõppu sõpradega ahju ees istutud, veini joodud ning tulle visatud kõik suhet meenutavad kirjad ja fotod, siis digiajastul on ühise koosveedetud aja kustutamine märksa raskem. Facebook teatas eelmisel nädalal, et teeb selle peagi meile kõigile lihtsamaks.

Facebook avaldas oma blogis, et nad katsetavad hetkel uut sätetevarianti, mis saab kättesaadavaks inimestele, kes muudavad oma suhtestaatuse vallaliseks. Kui nii läheb, pakub Facebook automaatselt sulle võimaluse võtta maha märked ühistelt fotodelt või kustutada need sootuks, sama kehtib koos tehtud staatuste ja postituste kohta, mille meenutamine teeb haiget või mida tahaksid sootuks digiajaloost kustutada.

Foto: Facebook

Samuti on võimalik peita oma tegevusi ja staatuseuuendusi eksi eest, peita eksi tegevust enda eest ning seda kõike ilma ekspartnerit blokeerimata või kustutamata, sest alati pole ju vaja dramaatiliselt teda sõprade hulgast välja visata, samas aga tema pidev digitaalne jälgimine on ebatervislik ning teeb ikka haiget. Nii antakse sulle ka võimalus piirata, kui palju saab su endine kallim sinu tegevuse kohta digitaalselt teada.

Foto: Facebook

«Me püüame pakkuda ressursse inimestele, kelle elus on rasked ajad,» kirjutas Facebooki tootejuht Kelly Winters nende blogis. «Me loodame, et need tööriistad pakuvad inimestele võimalust lõpetada suhteid leebemalt, turvaliselt ja mugavalt, nii et neil säiliks kontroll.»

Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles