Kõige viimane sõnum kallimalt, sõbralt või pereliikmelt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tumblri keskkonnas on inimesed jaganud sõnumeid, mis nad on saanud oma kallimatelt, sõpradelt või pereliikmetelt enne lahkuminekut või traagilist sündmust. 

The Last Message I Received (viimane sõnum, mille sain - toim) koondab kokku liigutavad ja nukrad lood. Seal on näiteid sõnumitest, mis inimesed on enne lahkuminekut saanud, aga ka väga kurbi näiteid sõnumitest või e-kirjadest, mille keegi on saanud enne lähedase inimese enesetappu või muud traagilist sündmust.

1. Süütunne ei lähe kunagi ära

«Ma vabandan oma käitumise pärast, ma nimelt kahetsen elus väga väheseid asju, kuid üks asi on see, et ma usaldasin sind. Ma arvasin, et sa tuled lihtsas olukorras toime, kuid tänane tõestas, et sa oskad asju vaid dramaatilisemaks muuta ja sa tead, et ma vihkan draamat. Ma ei tea, miks sa selle pärast närvitsesid, ma uskusin, et sa oled küpsem, kuid jällegi, minu viga, mitte sinu. Sa tead, et mul on väga palju tegemisi, kuid selle asemel, et mind aidata, kujunes sinust minu jaoks lisakohustus. Ma loodan, et sa õpid, et elus ei keerle kõik ümber sinu, kuigi sa annad endast parima, et see oleks nii. See kiri võib tunduda agressiivsena, aga see pole seda, pigem on see minu viimane kingitus sulle, sest see on ainus viis, kuidas sa mõistaksid, mis täna juhtus. Õnn kaasa ja head aega.»

Kirjasaatja sooritas kaks aastat hiljem enesetapu. Jaanuaris möödub sellest kolm aastat, kuid adressaadi sõnul ei saa ta süütundest ilmselt kunagi lahti.

2. Ma tundsin seletamatut kurbust

Naine: «Kaheksa tundi tööd järjest, see on stressirohke.»

Mees: «Mul on kahju seda kuulda.»

Naine: «Ma olen kurb.»

(Järgmisel hommikul) Naine: «Hei.»

Naine selgitab: minu parim sõber, minu maailm, mu partner, mu hingesugulane, kes oli mu kõrval olnud 12 aastat, suri eelmisel õhtul üledoosi tõttu. Umbes kella 23 paiku tundsin ma seletamatut kurbust. Ma kahtlustan, et sel kellaajal ta surigi. Meie viimane vestlus oli minu tööst. Järgmisel päeval kell 11 sain ma kõne.

3. «Ma ei hooli enam millestki»

Mees: «Ma ei hooli enam millestki.»

Naine: «Tahad sa sellest rääkida?»

Mees: «Ma tahan lihtsalt surra.»

Mees poos end kolm päeva hiljem üles.

4. Armastav õde

«Palju õnne! Ma igatsen sind, mu armas tüdruk!»

Naine selgitab: see on viimane sõnum, mille sain oma õelt, keda ma polnud juba viis aastat näinud. See sõnum tuli kaks aastat tagasi. Kuigi ta elas meist kaugel, saatis ta alati mulle ja mu vendadele sünnipäeva puhul sõnumeid. Sel aastal ma enam sõnumit ei saanud.

5. Isa tuleb külla

Isa: «Ma tulen sulle sel nädalavahetusel külla.»

Ta ei tulnudki.

6. «Mõtlen iga päev temale ja sellele raamatule»

«Ma leidsin parima raamatu, sulle see ilmselt meeldiks. Ja ma igatsen sind kuradi palju.»

Naine selgitab: see oli viimane teade, mille mu kallim jättis mu kõneposti enne, kui ta kadus. Ma mõtlen iga päev temale ja sellele raamatule.

7. Viimane sõnum isalt

Isa: «Hei, kas sa lähed täna toidupoest läbi? Kui lähed, äkki saad mulle tuua seda lehtsalatit, mis mulle maitseb? Aitäh!»

Naine selgitab: mu isa suri viis aastat tagasi. See näide pole ilmselt midagi erilist, aga see on viimane sõnum, mille ta mu kõneposti jättis.

8. «Ma olen sinuga aus»

Mees: «Olgu, ma olen sinuga aus... täiesti aus. Ma jõin liiga palju ja ma ei läinud eile otse koju.»

Ühe naise nüüdseks endine kallim otsustas just sel moel teatada, et ta oli naist petnud. See jäi viimaseks nendevaheliseks suhtluseks. 

9. Lõpetamata lubadus

«Ma olen viie minuti pärast kohal, ma armastan teid.»

10. «Sõida turvaliselt»

Naine selgitab: alati, kui ma kodust välja läksin, ütles kallim mulle, et ma sõidaks turvaliselt. Ta ütles seda ka päeval, mil me lahku läksime ja ma hakkasin kodu poole sõitma. Mu autole sõideti küljelt sisse.

Head lugejad, hinnake inimesi, kes on teie ümber. Näidake neile, et nad on teie jaoks olulised, sest kunagi ei tea, milline sõnum võib jääda kõige viimaseks...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles