Mees avaldas lahkunud abikaasale austust väga südamlikul moel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyong Yi kirju jagamas.
Hyong Yi kirju jagamas. Foto: TNS/Charlotte Observer/TNS/Sipa USA

Kui Hyong Yi abikaasa Catherine Zanga eelmisel aastal suri, ei soovinud mees teha muud, kui pugeda teki alla peitu ja olla seal nii kaua, kui vähegi võimalik. Aga selle asemel, et lasta leinal endast võitu saada, otsustas Yi teha midagi väga ilusat.

Catherine Zanga suri munasarjavähi tõttu ja temast jäid lisaks abikaasale maha kaks last. Yi teadis, et ta ei saa end maailma eest varjata, sest see poleks tema laste suhtes aus. Ta otsustas, et peab olema tugev. Abikaasa surma-aastapäeva otsustas mees tähistada väga südamlikul moel: ta kirjutas mitmeid armastuskirju ja jagas need tänaval täiesti võõrastele inimestele, kirjutab BuzzFeed Life.

Yi sõnul pelgas ta naise surma-aastapäeva väga ega tahtnud kuidagi, et see päev kätte jõuaks. Lõpuks otsustas ta, et mõistlikum oleks oma mõtteviisi muuta ja tähistada sel päeval, 20. novembril, ilusamaid hetki, mis ta sai oma naisega koos veeta.

Tal kulus poolteist kuud aega, et kirjutada 100 armastuskirja, mis olid inspireeritud nende omavahelistest vestlustest ja jagatud mälestustest. Kuna nad olid koos 15 aastat, oli mehel küll ja veel materjali, mida kasutada.

Igal ümbrikul oli adressaadiks «dearest» ehk «kallim» (Sipa).
Igal ümbrikul oli adressaadiks «dearest» ehk «kallim» (Sipa). Foto: TNS/Charlotte Observer/TNS/Sipa USA

Sõbrad julgustasid Yid neid kirju ka avaldama ja selle kuu alguses loodi veebileht 100LoveNotes, kus saab Yi kirjutatud lühikesi armastuskirju lugeda. 

«Kõige keerulisem ja ka tänuväärsem ülesanne viimase aasta jooksul on olnud see, et ma olen üritanud elada Catherine'i vääriliselt, aga ilma Catherine'ita. Milline on hästi elatud elu? Minu jaoks tähendab see elu, mis on armastust täis. Seda õpetas mulle Catherine,» kirjutas Yi oma Facebooki lehel. Ta kutsus inimesi üles oma lähedasi tunnustama ja austama kasutades märksõna #100LoveNotes. Facebookis muutus see märksõna väga populaarseks, mis näitab, et inimesed tõesti tahavad oma kallitele öelda, et nad hoolivad neist. 

20. novembril võttis Yi kõik kirjad kaasa ja jagas neid oma kodulinna Charlotte'i tänavatel koos oma lastega. Nendega liitusid ka mõned sõbrad ja ajakirjanikud, kes aitasid samuti kirju jagada. Yi tütar Anna jagas välja umbes 70 kirja, ülejäänud 30 said jagatud Yi enda, tema poja ja sõprade poolt. 

Anna kirju jagamas (Sipa).
Anna kirju jagamas (Sipa). Foto: TNS/Charlotte Observer/TNS/Sipa USA

Mõni võttis kirja vastu ja jätkas oma teekonda, teised uurisid, miks need kirjad on kirjutatud. Yi sõnul oli see ettevõtmine tema jaoks väga tervendav. «Viimase kuu jooksul ootasin ma väga, et saaksin seda koos lastega teha,» selgitas ta. «Üks asi, mille pärast mu naine alati muretses, oli see, et teda unustatakse. Ma olen üsna kindel, et nüüd seda ei juhtu.»

10-aastane Anna ütles: «Vahel võtavad inimesed oma kallimaid enesest mõistetavalt ja vahel inimesed kaotavad kalleid inimesi. Olge tänulikud nende eest, kes teid ümbritsevad.» 

«Nende kirjade kirjutamine pani mind kahetsema, et ma ei teinud seda juba siis, kui ta veel elus oli,» tunnistas mees, ent oli õnnelik, et see ettevõtmine jõudis nii paljudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles