Viis omapärast moodust, kuidas stressirohkel ajal närve rahustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me anname endast parima, et igas olukorras jääda rahulikuks, mitte lasta ärevusel ja stressil end halvata, ent alati ei tule see välja. Mõni olukord on lihtsalt niivõrd rusuv, et raske on rahu säilitada. Mida siis teha?

Igaüks meist peaks teadma paari lihtsat nippi, kuidas stressirohkel ajal end rahustada. Mõni järgnevatest soovitustest võib kõlada veidralt, kuid väidetavalt need nõuanded kõik toimivad, kirjutab Daily Makeover.

1. Söö hapukurki

Teadlased on leidnud, et hapendatud toiduained (hapukurgid, hapukapsas, jogurt jne) aitavad närve rahustada ja leevendavad sotsiaalfoobiaid. Arvatakse, et neis toiduainetes olevad probiootikumid mõjutavad seda, mis kõhus toimub. Teatavasti on kõhus aset leidvad protsessid aga otseselt seotud sotsiaalse ärevusega.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

2. Kallista ennast

Kallistamine ja kaisutamine armastatud inimese või lemmikloomaga aitab vähendada stressi ning ärevust. Paljud ei tea aga seda, et samad hormoonid vallanduvad kehas ka siis, kui inimene kallistab iseennast. Sa ei pea hakkama end avalikus kohas kallistama, sest see võib tekitada üsna piinliku olukorra, ent vahel võid mõnes privaatsemas kohas end kaisutusega hellitada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

3. Unista

Kui sind painab ärevus, siis tasuks võimalikult palju unistada ja mõelda asjadele, mis muudavad sind õnnelikuks. Äreval ajal ei tasu negatiivsetesse mõtetesse takerduda, sest need muudavad olukorra vaid hullemaks. Vaheta negatiivsed mõtted mõne ilusa mälestuse vastu või mõtle lausa mõnele täiesti ebarealistlikule asjale. Peaasi, et suunad mõtted mujale.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Langeta oma pea

Sule silmad ja toeta pea oma kätele – see annab kehale märku, et on aeg lõõgastuda ja puhata. Hinga sügavalt sisse, hoia silmi kinni ja pead all, puhasta oma mõtted ning alusta uuesti.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

5. Harja oma juukseid

Või heegelda või paita koera või tee ükskõik mida, mis eeldab palju korduvaid liigutusi. Väikeste liigutuste kordamine aitab kehal lõõgastuda ja keha mõistab, et tegemist on lohutava rutiiniga.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles