Nutikaid võimalusi, kuidas majapidamises kohvipuru kasutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohv kuulub paljude inimeste hommikumenüüsse. Mõnus kohvitass võib määrata, milline päev sind ees ootab. Kuid lisaks sellele, et kohv on hommikul hea ärataja, saab kohvipuru abil nii mõnestki tüütust majapidamisprobleemist lahti.

1. Kohvipuru paneb külmiku hästi lõhnama

Pane natuke kuiva kohvipuru väikese kausi või tühja plastkarbi sisse ja pista see külmikusse. Kui panid puru karpi, ära pane karbile kaant peale. Kohvipuru imab kõik ebameeldivad lõhnad endasse ja külmikus on edaspidi väga meeldiv aroom, soovitab Good Housekeeping.

2. Kohvipuru aitab su lemmiklilledel õitseda

Seda trikki saad kasutada siis, kui oled oma hommikukohvi ära joonud: kasutatud kohvipuru sobib ideaalselt nende taimede väetamiseks, mis armastavad happelisust (roosid, asalead, igihaljad taimed, kameeliad). Puista kohvipuru peenrale ja vaata, kuidas lilled puhkevad õide.

3. Kohvipuru on hea abimees, kui hakkad kaminat koristama

Enne, kui pühid kaminast tulnud tuha kokku, puista põrandale veidike niisket kohvipuru. Niiske kohvipuru ei lase tuhal ringi lennelda ja koos puruga on kergem tuhka koristada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. Kohvipuruga saab valmistada meeldivalt lõhnava seebi

Proovi ise seepi valmistada ja lisa segule ka natuke värsket kohvipuru. Kohviseep tekitab vannitoas või tualetis meeldiva lõhna. Kui kasutad sellist seepi keha pesemiseks, siis mõjuvad kohviterad kui õrnad kehakoorijad.

5. Kohvipuru aitab vabaneda «küüslaugukätest»

Pole midagi ebameeldivamat, kui mitu tundi pärast toidu valmistamist tunda toiduainete lõhna oma kätel. Selle ennetamiseks võiksid kraanikausi kõrval hoida väikest kaussi kohvipuruga. Kui oled näiteks valmistanud kala või hakkinud sibulat, hõõru käte vahel natuke kohvipuru ja loputa käed puhtaks. 

6. Kohvipuru hoiab kassi peenardest ja lillepottidest eemale

Kas pole mitte tüütu vaadata, kuidas kass kaevab üles sinu hoolikalt istutatud lillesibulad? Kohvipuru abil saab seda ennetada. Sega kasutatud kohvipuru kokku apelsinikoortega ja puista segu mullale. Kassil pole enam mingit soovi selle peenra lähedale minna.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. Kohvipuru saab jagu räpastest pottidest-pannidest

Kohvipuru on tekstuurilt niivõrd teraline, et selle abil saab ka kõige räpasema poti puhtaks. Viska peotäis kohvipuru potti, hõõru pott puhtaks ja loputa. Ettevaatust: ära tee seda nõudega, mis võivad hõõrumise suhtes tundlikud olla.

8. Kohvipuru sobib kenasti komposti hulka

Lisaks sellele, et kohvipuru paneb mõned lilled paremini kasvama, sobib see hästi ka komposti hulka. Vala kasutatud kohvipuru kompostikasti, sega natuke ja lase kohvil oma tööd teha.

9. Kohvipuru eemaldab haisvatelt jalanõudelt ebameeldiva lõhna

Pane kuiva kohvipuru mõne soki või põlviku sisse ja seo see otsast kinni. Seejärel võid soki või põlviku pista ööks kingapaari sisse, millel pole enam kuigi meeldiv lõhn. Hommikuks on kohvipuru ebameeldiva lõhna endasse imanud. Sama nippi võib kasutada ka riidekapis, kus on ebameeldiv aroom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles