Üllatav põhjus, miks võiks nõusid käsitsi pesta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui uskuda viimaseid teadusuuringud, võib õnn peituda majapidamistöödes.

2015. aasta oktoobris avaldati väljaandes Mindfulness uuring, millest selgus, et inimesed, kes pesid nõudis «teadlikult», kogesid rohkem positiivseid tundeid (nagu inspiratsiooni) ja vähem negatiivseid tundeid (närvilisust jm), vahendab Woman’s Day.

«Teadliku» nõude pesemise all on mõeldud sihilikku tegevust, mille käigus nauditakse sensoorseid kogemusi nagu vee soojust, seebilõhna ja voolava vee vulinat. 

Uuringus osalesid tudengid, kes jaotati kahte gruppi. Ühtedele jagati näpunäiteid, kuidas teadlikult nõusid pesta, teistele ei öeldud midagi. Hiljem lasti mõlema grupi liikmetel kirjeldada, kuidas nad nõude pesemist kogesid, mis määral see neid mõjutas ning kui tähelepanelikud nad selle tegevuse ajal olid. 

Kui nõudepesu on sulle siiski vastumeelne, vali mõni teine töö, mil võib olla tujule samasugune mõju. Uuringu autorite sõnul võib teadlikkuse abil positiivset kasu lõigata ka paljude teiste tegevustega, kui see võtta endale juba enne eesmärgiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles