Toidud, mida ei tohiks teha malmpannil

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Malmpann on suurepärane kööginõu, millega saab valmistada mitmesuguseid toitusid. Kuna malmist pann läheb väga kuumaks ja ei jahtu pikka aega maha, sobib see eriti hästi liha praadimiseks ning ka vokiroogade tegemiseks. 

Päris kõikide toitude jaoks see siiski ei sobi ja mõnikord tasub malmpanni asemel võtta mõni teine. Yahoo Health nimetab viis rooga, mis ei tule malmpannil kõige paremad. 

Tomatikaste

Happelised toidud nagu tomatikaste võivad rikkuda panni pinna ja selle taastamiseks kulub tükk vaeva. Pealegi võib toidule jääda pannist metalne maitse, eriti kui seda hautatakse pannil pikka aega. Bolognese kastet tuleks teha pigem roostevabast terasest pannil. 

Veinis mooritud liha

Samuti ei ole malmpann kõige parem toidule, mille valmistamisel kasutakse veini või äädikat. Kui malmpann ei ole ideaalselt hooldatud, võib hape lahti leotada metallosakesi, mis rikuvad toidu maitset ning halvimal juhul ka tervist. 

Magustoidud

Teoreetiliselt peaks malmpann küpsetiste tegemiseks sobima imehästi. Malmpannil tehtud koogid ja küpsetised saavad ahvatleva krõbeda kooriku ning panni saab ka otse ahju tõsta. Kui sa aga kasutad tavaliselt malmpanni soolaste toitude valmistamiseks, võivad sinna kogunenud maitsejäägid magustoidule külge hakata ja roa maitse ära rikkuda. Seda saab loomulikult vältida, kui malmpanne on mitu. Üks võiks siis jääda küüslauguga maitsestatud vokiroogade tarbeks ning teine magusroogadele. 

Omlett

Vähestel on malmpann niivõrd hästi töödeldud pinnaga, et munaroad ei jää selle külge kinni. Enamasti kinnitub aga muna malmpanni külge nii kõvasti, et rikub toidu välimuse ja teeb panni puhastamise oluliselt raskemaks. Munaroogades sobib kõige paremini emailpann, millelt omlett libiseb puhtalt maha. 

Õrn kala

Nii nagu omlett jääb ka õrn kalafilee malmpanni külge kergesti kinni. Tulemus sama - kala läheb katki ja panni tuleb kõvasti kraapida, et kalajäägid lahti saada. See rikub omakorda panni pinda. Malmpann sobib ideaalselt steigi praadimiseks, kuid pehme kala nagu tilaapia, tursk ja lest valmivad paremini emailpannil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles