Prantslannade lemmik: kolmepäevane puhastuskuur

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse naiste kaunis välimus ja hea stiilitaju on paljudele eeskujuks. Tundub, et nad ei pea hea välimuse nimel peaaegu üldse vaeva nägema, ent ka neil on omad nipid, mis aitavad heas vormis püsida.

Kui mõni prantslanna soovib jagada oma ilunippe, siis kuulavad kõik teda tähelepanelikult. Eriti veel juhul, kui tegemist on nahahooldustooteid tegeva ettevõtte juhiga, nagu seda on Mathilde Thomas. Peaaegu iga toode, mida Thomase ettevõte Caudalie pakub, on inspireeritud viinamarjadest, mida Thomase perekond ise kasvatab, kirjutab Daily Makeover.

Seega pole mingi saladus, et kui Thomaselt küsida, milles peitub tema noorusliku jume ja hea tervise saladus, räägib naine viinamarjadest. Thomas on kirjutanud prantslannade ilunippidest ka raamatu ja üheks põnevamaks saladuseks, mida raamatust võib leida, on ilmselt puhastuskuur viinamarjadega.

Puhastuskuur viinamarjadega on täpselt selline, nagu võiks arvata: tuleb kindla aja vältel süüa ainult viinamarju. Mathilde Thomas tunnistas, et tema eelistab seda tavaliselt teha kolmepäevase kuurina. See võib tunduda äärmuslikuna, kuid teadlased on juba ammu kiitnud viinamarjade kasulikkust. Näiteks on kindlaks tehtud, et viinamarjad aitavad kõige tõhusamalt põrna puhastada.

Samuti on tuvastatud, et n-ö monodieedid ehk selline toitumiskava, mis lubab lühikese perioodi vältel tarbida vaid ühte kindlat toitu, mõjuvad kehale hästi, kuna lasevad kehal «puhata». 

Thomas kinnitas, et kõigest kolmepäevane puhastuskuur annab väga häid tulemusi. Naha seisund muutub paremaks, sa pole enam nii väsinud ega stressis, unekvaliteet paraneb. Ta kirjutab oma raamatus, et see «dieet» ei aita palju kaalu kaotada, kuid tänu sellele saad parema ülevaate oma toitumisharjumustest. 

Järgnevalt on välja toodud Mathilde Thomase juhtnöörid kolmepäevase puhastuskuuri jaoks.

1. päev

Joo pärast ärkamist kaks suurt klaasi vett, seejärel umbes poole tunni jooksul söö esimene kogus viinamarju. Viinamarju võiks süüa kogu päeva vältel väikestes kogustes, mitte suuremate söögikordade asemel. Mathilde Thomas soovitas süüa viinamarju iga 3-4 tunni tagant. Juua võid vett, taimeteed ja rohelist teed, kuid vältida tuleks kindlasti limonaade ning kofeiiniga jooke. Kui tunned, et sul on kõht tühi, söö viinamarju. Korra päevas võiks juua ka värsket viinamarja mahla, millele pole suhkrut lisatud (seda võiks juua tühja kõhu peale).

2. päev

Nagu paljude teiste dieetide ja puhastuskuuridega, võid ka viinamarjade puhul avastada, et oled keskmisest tujukam, väsinud või sind kimbutab peavalu, sest keha üritab mürkainetest vabaneda. See on normaalne, ära mine endast välja ega jäta puhastuskuuri pooleli. Joo ja söö samamoodi nagu esimesel päeval ning kui võimalik, lisa oma päevakavva kergem treening. Kui tunned, et kõhus on midagi toimumas, eelista punaste viinamarjade asemel rohelisi, sest neid on veidi kergem seedida.

3. päev

Tee kõike samamoodi nagu eelnevatel päevadel. Pärast puhastuskuuri ei taha sa ilmselt tükk aega viinamarju näha ja see on täiesti normaalne. Väga oluline on see, et sa vahetult pärast puhastuskuuri ei hakkaks jälle ohtralt sööma, vaid harjuksid aeglaselt oma tavapärase menüüga. Mathilde Thomas soovitas enne hommikusööki juua värsket viinamarjamahla, et kehale meelde tuletada puhastuskuuri kasulikkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles