Kuus lihtsat viisi saada suhtes ebakindlusest üle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik tunneme aeg-ajalt, et ei ole nii enesekindlad, kui tahaksime. Higher Perspective annab nõu, kuidas ületada suhtega seotud hirmud ja mured, mis võivad teinekord meid tabada.

1. Õpi endale lootma. Kui sa tahad ebakindlusest vabaneda, sa pead õppima toetuma endale, mitte partnerile. Armastus ei tähenda pidevalt kellelegi toetuse otsimiseks nõjatumist. Kui sa oled kindel, et saad ise hakkama, oled tunduvalt vähem ebakindel.

2. Lase paranoiadest vabaks. Enamasti ei ole paranoiadel mingit alust. Jah, su partner suhtleb edasi vastassoo esindajatega ning jah, vahel tunduvad nad täiuslikumad kui sina. Aga kui sa ei suuda usaldada partnerit, siis ei ole sa suhteks valmis.

3. Ära näe asju mustvalgena. Asjad ei ole alati head või halvad, mustad või valged. Kui sa maailma sellisena näed, tekivad tülid. Kui tekivad tülid, tõusevad pinnale ka ebakindlused. Ole paindlik, ära näita näpuga. Tõde on alati kuskil vahepeal.

4. Ära vea pagasit endaga kaasas. Minevik on minevik. Sa pead õppima sel minna laskma. Kui sa vead oma pagasit kaasas, vajutab see su õlad longu ning tapab enesekindluse.

5. Ära mõtle üle. Kui sul on hingel mõni mure, räägi sellest partneriga. Selles pole midagi halba. Kui sa aga jätad asjad ütlemata ning keerutad peas mõttelõnga aina edasi, ajab see lõpuks su hulluks ja viib ebakindluseni.

6. Pea meeles: kõik ei keerle sinu ümber. On raske ette kujutada, et maailm ei keerlegi ainult sinu ümber, aga nii on. Kui sa mõistad, et suhe ei ole mitte ainult sinu, vaid teie mõlema asi, lähevad asjad tunduvalt paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles