Kaks supertoitu, millel on väga kiire mõju

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: SCANPIX

Pidev kõrge veresuhkrutase on esimene samm ülekaalulisuseni. Kusjuures «samm» on isegi tagasihoidlikult öeldud. Pigem on see hoopis jooksusamm. Seepärast on tark hoida oma veresuhkrutase mõõdukas ja stabiilne.

Kuigi veresuhkrutaset tõstavad kõige kiiremini ja võimsamalt just lihtsüsivesikud (suhkur, maiustused, valged jahutooted jne), on veresuhkrutaset kergitav mõju kõigil süsivesikutel. Keha reageerib lihtsalt mõnele tugevamalt, mõnele rahulikumalt.

Kaalustalla.ee blogi jagab siseinfot kahest käepärasest toiduainest, mis aitavad sinu keha reaktsiooni süsivesikutele aeglustada.

Kaneel

On leitud, et kaneel aitab hoida veresuhkrutaseme stabiilsemana.

2003. aastal tehtud uuring näitas, et 1 gramm kaneeli päevas päädis veresuhkrutaseme, triglütseriidide, LDL-kolesterooli ja üldkolesterooli langusega.

Järgmine kord, kui sööd hommikul näiteks putru, lisa sinna peale kindlasti kaneeli.

Äädikas

Äädikal on sarnaselt kaneeliga veresuhkrutaset stabiliseeriv toime.

Äädikas aitab pankreasel eritada vastukäiguks süsivesikute söömisele vähem insuliini.

Üldiselt kipub pankreas kõrge glükeemilise indeksiga süsivesikute (lihtsuhkrute) söömisel üle hindama vajaliku insuliini kogust. Äädikas täidab siis n-ö nõuandja rolli.

Äädikas oma puhtal ja meile tuntud kujul sobib vist ainult süldi peale, ent sama toime on ka veiniäädikal ja palsamiveiniäädikal. Ja need on salatite ja toidu peale lausa loodud.

Kokkuvõtteks: süsivesikurikkale toidule lisa juurde kaneeli või äädikat. Nii saab sinu dieet kindlasti lisakäigu juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles