Viis rahaga seotud kahetsust, mida paarid aasta lõpus tunnevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sageli võib raske iseendaga rahadega majandamisega hakkama saada, aga suhtes pinge kahekordistub. Need viis aastalõpukahetsust, mis on seotud ühiste finantsidega, võivad nii mõnelegi paarile tuttavad tunduda.

  1. Jälle me ei säästnud piisavalt. Teil võibolla õnnestus viimase 12 kuu jooksul midagi ühisele säästuarvele koguda, aga paratamatult sa mõtled: ehk oleks meil veelgi rohkem õnnestunud säästa, kui vaid me oleks rohkem vaeva näinud.
  2. Jälle me ei säästnud midagi. Ehk möödus aasta peost suhu elades ning kõrvale ei õnnestunud midagi panna. Ehk kumbki kaotas teist töö või vähenes palk, teil lihtsalt ei olnud üleliigset raha.
  3. Me ei pidanud eelarvet. Kui te pidevalt kulutate nii kuis juhtub, siis paratamatult ei ole teie kulud ja tulud tasakaalus ning võite isegi võlgu olla.
  4. Miks me pensionisambasse rohkem ei panustanud? Aasta lõpus vaatame me oma möödunud aasta finantsaruandeid ning nii mõndagi meist võib tabada kahetsus: miks ei vahetanud me pensionifondi strateegiat või ei avanud vabatahtlikku pensionisammast...
  5. Jälle kulutasime me liiga palju raha väljas söömisele. Ehk pole kumbki teist väga hea kokk või siis meeldib teile palju väljas käia. Igal juhul on restoranitoitude eelarve olnud jälle liiga suur.

Allikas: Standard Life

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles