13 asja, mida ei tasuks kogukale meesterahvale öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed võivad endast ju karmi ja tugeva mulje jätta, kuid ka nemad saavad vahel haiget ja solvuvad. Kui sinu mees või mõni hea meessoost tuttav on keskmisest kogukam, siis loe, milliseid lauseid ei tasuks tema juuresolekul öelda.

1. «Tsau, suur kutt!»

Isegi, kui mees on tõesti silmanähtavalt suur, ei tasuks seda talle öelda. Sina ju ei tahaks, et keegi sulle ütleks: «Tsau, suur tüdruk!» Miks sa siis arvad, et mehele võib seda öelda? Ka mehed võivad oma kehakaalu suhtes tundlikud olla, seega ürita kehakujule viitavaid kommentaare vältida, soovitab Cosmpolitan.co.uk.

2. «Sul on parim iseloom.»

Kui see on siiras kompliment, millele ei järgne ühtegi «aga», siis oskab mees seda kindlasti hinnata. Ent kui keskmisest kogukam mees käib kohtingutel, siis ta ei taha kindlasti kuulda naist ütlemas, et mehel on küll hea iseloom, aga välimuse mõttes pole mees see, keda naine otsib.

3. «Sa oled ju mees, sul on kergem kaalust alla võtta.»

Teadlased on kindlaks teinud, et meestel on tõepoolest kergem kaalu langetada kui naistel, kuid see ei tähenda, et mehed ei peaks selle nimel üldse pingutama. Paljudel meestel on kehakaaluga probleeme, seega ära selliseid asju ütle.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

4. «Sa näed välja nagu Märt Avandi, lihtsalt sa oled natuke pontsakam.»

Kommentaarid stiilis «sa oled kellegi paksem versioon» pole kunagi head. Kui soovid mehele heameelt teha, mõtle parem mõne siira komplimendi peale, kuid ära võrdle teda kellegagi.

5. «Sa pead lihtsalt aktiivsem olema. Kas sa jalgpalli oled mänginud?»

See, kui mees on kogukas, ei tähenda, et ta poleks aktiivne. Paljud kogukama kehaehitusega mehed tegelevad näiteks joogaga või käivad jooksmas, kuid siiski ei suuda nad kaalust kuigi palju alla võtta. Ja tavaliselt on teiste esimene soovitus neile see, et nad peaksid rohkem liikuma ja vähem sööma. Seda ei taha need mehed kuulda.

6. «Ma üritan sind lihtsalt aidata.»

Iga ülekaaluline inimene teab, et tema kehakaal on liiga suur. Sul pole võimalik teda sellega üllatada. Kui sa aga räägid kogu aeg ainult tema kehakaalust, siis tekib mehel tunne, et see ongi ainuke asi, mis teda iseloomustab ja see muudab meeleolu mõruks. Ta teab, et sa tahad teda aidata, kuid ürita seda teha varjatumalt.

7. «Sa oled lihtsalt suure kondiga.»

Seda kommentaari on ilmselt ka paljud naised kuulnud, kuid see ei muuda tuju paremaks. 

8. «Sa ei pea vähemalt muretsema ilusate riiete ostmise pärast.»

Teate, mis? Ka kogukad mehed tahavad kenad ja stiilsed välja näha. Neil võib vahel isegi keerulisem olla riideid leida, sest kõik poed ei paku XXL või veelgi suuremaid rõivaid. Ära kunagi eelda, et kogukas mees soostub suvalisi riideid kandma.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

9. «Äkki sul on probleeme kilpnäärmega?»

Võib-olla, aga kui mees on tõesti silmanähtavalt ülekaaluline, siis tõenäoliselt on ta ka arsti juures käinud ja lasknud oma tervist kontrollida (jah, ka mehed tunnevad oma tervise pärast muret). Aga probleem ei pruugi üldse olla kilpnäärmes. Täpselt nagu naistel, võib ka meestel olla toiduga üsna keeruline suhe, mis tähendab, et raske on piirata erinevate toiduainete tarbimist. See võib ka olla suure kehakaalu põhjuseks.

10. «Kas sa sööd ikka piisavalt puu- ja juurvilju?»

See võib tulla üllatusena, aga mõni kogukas meesterahvas lausa naudib salatite söömist. Sama lugu võib olla ka puuviljadega. 

11. «Sa oleksid nii nägus, kui kaalust alla võtaksid!»

Selline «kompliment» võib mehele tõeliselt palju haiget teha. Kui sa ise oleksid tema asemel, siis sa ju ei tahaks kuulda, et oleksid väga ilus, kui võtaksid kaalust alla. Ükski ülekaaluline inimene ei taha seda kuulda.

12. «Ma armastan sind, kuigi sa oled paks.»/«Sa meeldid mulle hoolimata kehakaalust.»

Selliseid lauseid on kuulnud üllatavalt paljud ülekaalulised mehed. See kommentaar on tingitud sellest, et suhte alguses pööratakse välimusele üsna palju tähelepanu ja naine soovib mehele kinnitada, et tema näeb välimusest kaugemale. Kuid hoolimata sellest, et naise kavatsused on head, teeb selline lause mehele haiget.

13. «Meeste välimusele ei pöörata õnneks nii palju tähelepanu kui naistele.»

Selline kommentaar ei paku lohutust, vaid muudab mehe enesetunde vaid hullemaks ja muudab teda oma välimuse suhtes ebakindlamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles