Galerii ja soovitused: aastalõpuglamuur Eesti moodi

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembrikuus on sama palju pidusid kui terves ülejäänud aastas kokku. Loomulikult soovime sel puhul särada, silma paista ja meelde jääda. Ning kanda kleiti, mida mida kellelgi teisel ei ole! Elustiili peogaleriist leiad Eesti silmapaistvamate moetalentide loomingu koos nutikate stiilisoovitustega.

Foto: Tanel Veenre

Tihti on inimeste ettekujutus sellest, kuidas nad kõige kaunimad välja näeksid ja mida aastavahetuse ööl selga panna sooviksid, üsna abstraktne. «No midagi naiselikku, midagi ilusat, midagi erilist ...» Selles stiilis soovidel pole paraku ei vormi ega värvi.

Õnneks aitavad meid moeala professionaalid. Disainerid suudavad ka kõige udusemad unistused kauniks kleidiks vormistada. Lisaks näeb nende koolitatud silm hetkega ära, mis inimesele sobiks, milline toon või siluett teda kaunistaks, nii et asjatundja usaldamine tasub igati ära.

Alati polegi vaja tellida kleiti enda mõõtude järgi, enamikus ateljeedes on ootel ka imekaunid valmiskollektsioonid, nii et võib-olla lõpeb külaskäik disaineri juurde juba viie minutiga, unistuste kleit seljas!

Disainerid suudavad ka kõige udusemad unistused kauniks kleidiks vormistada.

Igal autoril on oma stiil ja käekiri. Mõnda kisub minimalismi poole, teist paelub ajalooline romantika, kolmas seikleb modernistlikus tulevikus. Neil lehekülgedel saad piiluda meie oma Eesti moeloojate maailma ja ära tunda, kelle stiilikeel sinu enda kordumatu olemusega kõige enam kokku kõlab.

Tanel Veenre:Ma olen praegu puidu lummuses – lihtne, soe ja ehe materjal, mis on ka värske seeria GINKGO staariks. Julgete värvidega võib puit muutuda väga popiks ja äkilisekski.

Foto: Riina Varol

Liisi Eesmaa: Aastavahetusel tasub kõik oma fantaasiad valla päästa, ikkagi viimane päev aastas! Vahet pole, kas kehastud voogavas kleidis jumalannaks või otsustad kanda botaseid lihtsa kleidiga - oluline on valida kehakate, mis sind tõeliselt rõõmsaks teeb ja fantaasiameeli õrritab.

Foto: Erlend Staub

Kirill Safonov: Kõige erilisema tunde tekitab see, kui paned selga justkui muinasjutust pärit romantilise kleidi. Naised mõistavad romantika jõudu ja tunnevad end printsessiks kehastudes suurepäraselt.

Foto: Toomas Volkmann

Aldo Järvsoo: Mind inspireerib väga materjal ja kes on öelnud, et õhtumood tähendab ainult sära? Minimalistlik, neopreenist, graafiliste tepingutega komplekt võib palju enam eristuda ja aastalõpusäras meelde jääda.

Foto: Galina Deinega

Svetlana Agureeva ja Anatoli Ein, CUBE : Cube’i rõivastes domineerivad geomeetrilised prindid, selged jooned ja minimalism, mida on seekord delikaatselt täiendatud pühadeks sobiliku kulla ja hõbeda säraga.

Foto: moeloojad

Marit Ilison: Ma arvan, et ei peaks kartma kanda sama kleiti mitmel üritusel. Oluline on leida see üks särav pärl, mis inimesele ideaalselt istub ja sisemise ilu esile toob.

Foto: Marek Raidpere

Vilve Unt: Kõige kaunimad on minimalistlikud kleidid. Lihtsuses peitub ilu.

Foto: moeloojad

Kristina Viirpalu: Kuula oma sisemist häält ja ära jookse moesoovitustega kaasa. Positiivne ekstravagantsus on IN!

Foto: Tiit Mõtus

Diana Denissova: Et uus aasta tuleks edukas, tasub seda tervitada kirkas kleidis! Mina soovitan kergeid siide, peeneid pitse ja säravaid, silmapaistvaid värvitoone. Aga selleks, et olla uusaastaballi kuninganna, vali loomulikult toon, mis silmad särama paneb!

Foto: Elina ja Silvia Kurr

Diana Arno: Ära karda uusi mustreid, lõikeid ja värve katsetada. Proovi ka ülimalt naiselikku, elegantset ning moodsat midipikkust. Astudes välja oma tavapärastest raamidest, võib tulemus teinekord sind ennastki üllatada ning tuua sinus välja tõelise peokuninganna. 

Foto: Kirill Gvozdev

Iris Janvieri tiim : Kui tahad tõeliselt särada, soovitame litrikangast punast kleiti! Samuti tasub klassikalise musta kõrval julgelt proovida bordood, lillat või moodsat militaarrohelist värvi.

Foto: Viktor Burkivski

Oksana Tandit: Minu moepõhimõte on lihtne: inimene ise on täht, rõivad peavad aitama tal särada. Soovitaksin mõelda loovalt – pidu pole vaid kleit, ka naiselik kombinesoon püüab pilke.

Riina Põldroos: Põhjamaa naistel on tugev karakter, kaunis figuur ja külm pea, miks mitte ehtida end aastalõpul teravate jääpurikamustritega?

Foto: Riina Põldroos
Foto: moeloojad

Lilli Jahilo: Mina soovitaksin peole minna kleidiga, mis on lihtne, aga stiilne ning tooks esile kandja enda. Eriti kuum teema on midikleidid. Ja stilistikas on vähem alati rohkem.

Foto: moeloojad

Marilin Sikkal : Kuna tänapäeval on väga palju n-ö alternatiivseid pidudekohti, kus tavapärase klassikalise pitskleidiga on oht mõjuda kentsakalt, siis on minu soovitus kombineerida teksakangast tülli ja litritega.

Foto: Stina Kase

Hanna Korsar : Soovitan inimestel leida oma stiil ja püsida selle juures. Siis on kergem rõivaid, aksessuaare omavahel sobitada ja ei pea iga peo saabudes paaniliselt kõike kokku otsima. Võiks investeerida kvaliteetsesse rätsepatöösse ja läbimõeldud disaini, mis kestab läbi hooaegade!

Pidulikke disainerikotte loovad:

Foto: moeloojad
Foto: moeloojad

Kadri Kruus : Tihti tuleb otse töölt peole tõtata, siis muutub ka lihtne must kontorikleit pidulikuks, kui päästad juuksed valla, paned peale punase huulepulga ja võtad kätte efektse hõbedase õhtukoti.

Riina Põldroos: Pidulik kott on õhtukleidi tähtis kaaslane.

Stiilne tervik sünnib vaid siis, kui kõik detailid omavahel kokku sobivad.

Julia Korovina, Jukocute: Soovitan näha igal pool ilu, sest see on parim osa meie elust!

Foto: JUKOCUTE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles