Kõige rohkem saladusi jagatakse partneriga pärast seksi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased tegid kindlaks, et orgasmiga lõppev seks võib suhet palju tugevamaks muuta, sest orgasmi järel soostuvad inimesed kallimaga saladusi jagama.

Connecticuti ülikooli teadlased selgitasid välja, et inimesed tahavad partneritega oma saladusi jagada pärast orgasmi saamist ja tänu sellele muutub nendevaheline suhe tugevamaks. Teadlased usuvad, et põhjuseks on oksütotsiin, mille tase tõuseb pärast seksi, kirjutab Elite Daily.

Oksütotsiin on hormoon, mis suurendab armastusetunnet, intiimsust ja partneritevahelist sidet. Dr Amanda Denes selgitas, et seksijärgne suhtlus on seotud rahuloluga seksi ja suhte üle. «See võib olla põhjuseks, miks seksijärgne suhtlus aitab intiimsust hoida,» sõnas ta. 

Ent teadlased tõid välja olulise fakti: asjasse ei tohi olla segatud alkohol. Kui sina või kallim olete enne seksi alkoholi tarbinud, siis võib kumbki teist öelda midagi, mis ei kõla kuigi positiivselt. Samuti märkisid teadlased, et alkoholijoobes ei jaga inimesed nii olulisi saladusi kui kainena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles