Nõuandeid, kuidas pärast suuri pidustusi pead parandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühade ajal pannakse põhiliselt rõhku küll söömisele ja kingituste tegemisele, kuid kahtlemata ei puudu laualt ka mõni alkohoolne jook. Mida teha, et järgmisel päeval poleks halb olla ja sa ei magaks tervet päeva maha?

Vicky Vlachonis on tervisenõustaja, kelle klientide hulka kuuluvad näiteks Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Katy Perry ja Nicole Richie. Glamour uuris temalt, kuidas oleks pärast suuri pidustusi kõige parem pead parandada. 

  • Enne, kui lähed välja

Joo piisavalt vett ja tarbi antioksüdante (C-vitamiini, magneesiumit jms). Kuna alkohol võib tekitada vedelikupuudust, siis vett juues saad seda ennetada. Vitamiinid aitavad kindlustada, et pohmell ei rikuks su järgmist päeva ära. 

«Alkoholi joomine võib su organismi kurnata ja n-ö tühjaks imeda, seega alusta oma õhtut vee joomise ja vitamiinidega,» soovitas Vlachonis. Enne, kui hakkad manustama toidulisandeid, mis sisaldavad vajalikke vitamiine, konsulteeri oma arstiga, et olla kindel, et üks või teine vitamiin ei mõju sulle negatiivselt. 

  • Pidutsemise ajal

Vlachonis ütles, et kuigi see kõlab loogiliselt, ei tasuks erinevaid alkohoolseid jooke segamini tarbida. Samuti ei tasuks jookidega kiirustada. Kui sa jood erinevaid kokteile, veini ja näiteks õlut ning teed seda kõike üsna tempokalt, siis sa ei taju, kuidas see su organismile mõjub. Joo aeglaselt ja naudi igat jooki.

  • Enne, kui lähed magama

Koju jõudes söö üks banaan. «Banaanis on palju kaaliumit ja magneesiumit, mis mõjuvad hästi lihastele ja närvitalitusele,» sõnas Vlachonis. Magneesium aitab leevendada peavalu ja banaani söömine aitab ka kõhtu rahustada. Mõistlik oleks enne uinumist juua ka klaasitäis vett.

  • Pärast ärkamist

Vlachonis ütles, et tema võtab peojärgsel hommikul kaks supilusikat kvaliteetset esimese külmpressi oliiviõli (extra virgin). Oliiviõli aitab põletikku vähendada, seega ei pea sa otsima valuvaigistit, samuti aitab see pohmellist vabaneda ja mõjub hästi seedimisele. Vlachonis soovitas seda tarbida puhtalt, määrida röstsaiale või segada näiteks puuviljasmuutisse.

Päeva jooksul tarbi kindlasti ohtralt vett ja mine näiteks vanni. Vanniveele võid lisada vannisoola, mis sisaldab magneesiumit. «Lase kehal lõõgastuda ja eelmise õhtu mürkidest vabaneda,» soovitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles