Merit Raju neli nõuannet, mida pärast sünnitust keha heaks teha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merit Raju
Merit Raju Foto: Virge Viertek

Menukite «Hingele pai», «Leia oma tee» ja mitmete teiste raamatute autor, ajakirja Sensa peatoimetaja ja joogafestivalide korraldaja Merit Raju andis värskelt välja uue raamatu «Kõhule pai». Raamat on inspireeritud elust, joogast ja Meriti väikesest pojast.

Ühe kaasahaarava teemana räägib autor raamatus sellest, mis saab siis, kui laps on sündinud. Merit kirjeldab põnevalt seda, kuidas naised  küsivad endalt peale sünnitust, et kas nad on ainsad, kes tunnevad ennast pärast sünnitust kehvasti, nii füüsiliselt kehalt kui emotsionaalselt. 

Toome teieni 4 nõuannet raamatust, mida teha enda füüsilise keha jaoks:

Tee kindlaks oma kõhulihaste seisukord: heida selili, toeta tallad maha ja tõsta pea ning katsu: esimestel nädalatel ja kuudel pärast sünnitust on kõht täiesti pehme, kõhulihased on raseduse ajal külgedele liikunud ja nõrgaks jäänud. 

Enne kui vaagnapõhjalihased pole taastunud, ei tohi kõhulihaste harjutusi teha! Kui vaagnapõhjalihased on taas igapäevase treeninguga tugevaks treenitud, siis võid vaikselt väga lihtsaid kõhulihaste harjutusi teha ja kui oled kõhulihaseid kolm kuud treeninud, võid hakata vaatama tavalise joogatunni peale.

Õlgade, turja ja käte harjutused ning ülakeha liikumises hoidmine aitavad aktiveerida piimatootmist. Näiteks võid proovida õlakehitusi ja käteringe 1-3 minutit korraga. Neid tegin tavaliselt õues lapsekäru lükates. Nende harjutustele võiksid järgneda ettevaatlikud, sujuvad pearingid. 

Püüa lõdvestumise hetki leida jalutades ja magades või pikutades. Tee enda imetamisest meditatsioon. Vaata beebile otsa, katsu teha endale patjadest mugav asend. Ja ühendu temaga oma armastuses. Laulmine või ümisemine on nagu sügav hingamine ja meeldib beebile ka!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles