Huvitavaid fakte ülipopulaarsete Bridget Jonesi filmide kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmanda filmi võtted.
Kolmanda filmi võtted. Foto: XPOSURE

Järgmise aasta teises pooles jõuab kinodesse kolmas Bridget Jonesi film. Seoses sellega toome teieni mõned huvitavad faktid filmi ja selle tegelaste kohta.

1. Enne raamatu- ja filmitegelaseks saamist tegutses Bridget Jones ajalehekolumnis

Bridget Jonesi raamatute autorile Helen Fieldingule pakuti aastaid tagasi võimalust kirjutada kolumnit oma eraelust, vahendab Good Housekeeping. Ta oli 30. aastane ja elas Londonis ning kolumnis oleks ta pidanud kirjutama kohtingutel käimisest jms. Selle asemel otsustas Fielding luua tegelase nimega Bridget Jones. Tema kolumn muutus kiirelt edukaks ja oli seda koguni kümme aastat. Raamat, mis sellest kolumnist välja arenes, avaldati 40 riigis ja seda müüdi enam kui 15 miljonit eksemplari. 

Helen Fielding (Reuters)
Helen Fielding (Reuters) Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS

2. Esimese filmi tegid kaks parimat sõbrannat

Helen Fieldingul oli hea sõbranna Sharon Maguire, kes on filmirežissöör. Maguire meeldis Fieldingule nii väga, et ta lõi tema järgi ühe tegelase - Bridgeti hea sõbranna Shazzeri - ja palus Maguire'il ka olla esimese filmi režissööriks. Kuigi teine film polnud Maguire'i tehtud, valmib kolmas film taas tema juhtimisel. Kõige esimese Bridget Jonesi filmi kassatulu oli üle 150 miljoni dollari.

Sharon Maguire (Reuters)
Sharon Maguire (Reuters) Foto: FRED PROUSER/REUTERS

3. Bridget Jones oleks võinud sootuks teistsugune välja näha

Režissöör teadis algusest peale, et Bridget Jonesi ülbet ülemust võiks mängida Hugh Grant ja tema südame võiks lõpuks võita mees, keda kehastab Colin Firth, kuid Renee Zellweger polnud tema esimene valik peaosatäitjaks. Väidetavalt kaalus režissöör selle rolli jaoks hoopis Cameron Diazit, Nicole Kidmani, Kate Winsleti, Lucy Lawlessi ja Helena Bonham Carterit. 

Cameron Diaz (AP)
Cameron Diaz (AP) Foto: SCANPIX

4. Renee Zellweger töötas kolm nädalat ühes briti kirjastuses, et aktsenti selgeks saada

Kuigi filmist võib jääda mulje, et Renee Zellweger on briti näitlejanna, siis tegelikult on ta pärit hoopis USAst Texase osariigist. Režissöör palus tal kolm nädalat töötada ühes Suurbritannia kirjastuses, et naine valmistuks rolliks ja õpiks aktsendi selgeks. Sellest oli palju abi. 

Renee Zellweger (AFP)
Renee Zellweger (AFP) Foto: ROBYN BECK/AFP

5. Zellwegerile ei meeldinud see, et ta pidi rolli jaoks kaalus juurde ja alla võtma

Renee Zellweger on terve elu olnud väga sportlik, nooruses tegeles ta iluvõimlemisega. Bridget Jonesi rolli jaoks pidi ta aga umbes 10 kilo juurde võtma (nii esimese kui teise filmi jaoks). Näitlejanna oli mures sellepärast, kuidas taoline kaalutõus ja -langus tema tervisele mõjub. Ta kurtis ühes intervjuus, et paljud eksperdid hoiatasid teda, et nii lühikese aja jooksul kaalus juurde võtmine ja seejärel lisakilode kaotamine võib olla ohtlik. Kolmanda filmi jaoks ei pidanud Zellweger enam kaalus juurde võtma.

Kaader filmist «Bridget Jones» 
Kaader filmist «Bridget Jones» Foto: /

6. Hugh Grant jätab kolmanda filmi vahele

Kuulujuttude järgi ei meeldinud Grantile kolmanda filmi käsikiri, mistõttu jäeti tema tegelaskuju Daniel Cleaver filmist välja. Helen Fieldingu kolmandas raamatus «Bridget Jones: poisi järele hull» saab Mark Darcy surma ja Jones jääb üksinda kahte last kasvatama. Kolmas film põhineb aga laias laastus Fieldingu 2005-2006. aastate kolumnitel.

Hugh Grant (Reuters)
Hugh Grant (Reuters) Foto: SCANPIX

7. Kolmandas filmis on Bridget Jonesil uus kuum silmarõõm

Kolmanda filmi kohta on teada nii palju, et Jonesist on saanud edukas teleprodutsent, kes tahab kangesti last saada. Ta on endiselt koos Mark Darcyga, kes tegi talle teises filmis abieluettepaneku. Ent nüüd tekib tema ellu veel üks mees - miljardär, kelle arvates on Bridget Jones väga intrigeeriv naine. Miljardäri mängib «Grey anatoomiast» tuntud Patrick Dempsey.

Patrick Dempsey (Reuters)
Patrick Dempsey (Reuters) Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

8. Colin Firth teab, miks Mark Darcy armastab Bridget Jonesi

Ühes intervjuus küsiti Firthilt, miks armastab tema tegelaskuju Bridget Jonesi, kes jätab vahel üsna ebastabiilse naisterahva mulje. Firth vastas, et ilmselt ei vaja tema tegelaskuju Jonesi armastamiseks põhjust. «Ma arvan, et ta lihtsalt armastab teda. Viimases filmis on üks stseen, kus Darcy ütleb umbes midagi sellist, et neid tundeid ei anna loogika abil selgitada,» on Firth öelnud. 

Colin Firth (Reuters)
Colin Firth (Reuters) Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles