Kümme asja, mis teevad su kodust õnneliku koha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole oluline, milline on su kodu, teatud asjad muudavad kodu alati hubasemaks ja mõnusamaks elupaigaks. 

Kui soovid oma kodu rõõmsamaks ja õnnelikumaks paigaks muuta, jälgi, kas sinu kodus on vähemalt mõned järgnevalt toodud asjadest olemas, kirjutab Glamour.

1. Loomulik valgus

Isegi kõige luksuslikum korter on üsna õnnetu ilma valguseta. Ära tõmba alati kardinaid ette, vaid lase valgusel tuppa pääseda. Kui elad esimesel korrusel või tiheda liiklusega tänava ääres, otsi aknakatteid, mis laseksid valgust sisse ja samas pakuksid sulle privaatsust. Kui sinu maja vastas on teine suur maja, mis varjab vahel valgust, soeta oma koju peegleid ja valgust peegeldavaid esemeid, mille abil saab ruumis valgusega veidi mängida.

2. Natuke elu

Taimed ja lilled muudavad iga ruumi värskemaks, hoolimata sellest, kas tuba koristatakse sageli või mitte. Kui sul on kodus vähe pindu, kuhu lillepotte sättida, riputa taimed lakke rippuma või kinnita lillepotid seina külge. Kindlasti ei tasu alahinnata ka tavalise ja soodsa lillekimbu mõjuvõimu.

3. Ainulaadsed ja isiklikud esemed

Võib-olla sinu ja su sõbrannade kodudes on samad Ikea lauad või toolid. Selle pärast ei tasu kurb olla, sest igaüks saab soetatud mööblit oma asjadega isikupärasemaks muuta. Pane lauale mõned fotod või tõsta toolidele padjad, mille katted on su enda õmmeldud. Lihtsate asjade abil saab kodu tõeliselt isikupäraseks muuta.

4. Head lõhnad

Naised armastavad viirukeid ja lõhnaküünlaid ning teatud lõhnad võivad mõjuda tõesti kui aroomiteraapia. Eeterlike õlide abil saab samuti kodu lõhnastada. Kui eelistad looduslikke aroome, proovi sidrunit, eukalüpti ja piparmünti. 

5. Organiseeritud asjad

Kodus võiks igal asjal olla oma koht. Päris tähestiku järgi ei pea oma maitseaineid ritta seadma, kuid mingi süsteemi võiksid luua, kuna siis on palju lihtsam asju üles leida. Kui su sahtlid ja kapid on nii täis topitud, et sa ei leia midagi üles, siis see on esimene vihje, et peaksid oma kodu veidi koristama ja üleliigsetest asjadest vabanema.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

6. Värske õhk

Toidutegemisest ja prügikastist võivad koju tekkida teatud lõhnad, neist pole pääsu. Külmematel kuudel võib juhtuda, et tube tuulutatakse harvem ja siis on ruumis seisnud õhk. Seetõttu oleks mõistlik aeg-ajalt aken lahti teha ja ka külmal ajal oma eluruume õhutada, pärast on seal palju mõnusam olla.

7. Pane «head asjad» nähtavale kohale

Väärtuslikke asju armastatakse hoida kapis või mõnes varjulisemas kohas, et need ei läheks katki ja et värv ei tuhmuks. Aga see tähendab ka seda, et sa ei saa kunagi nautida nende ilu, sest sa oled need silma alt ära pannud. Tõsta sellised asjad hoopis nähtavale kohale.

8. Kontrolli all olev segadus

Kõlab vastuoluliselt, aga kui su kodus on asjad kenasti läbi mõeldud, siis ei saa segadus kunagi kasvada nii suureks, et sa ei saaks sellest jagu. Sul pole kodus mugav olla enne, kui see on korras, mistõttu tasuks veenduda, et su eluruume on kerge koristada.

9. Külalised

Jah, kodu on privaatne paik, kuid vahel võiksid kutsuda külla sõpru ja pereliikmeid. Koju külla kutsumine on palju isiklikum kutse, kui mõnes kohvikus või restoranis kohtumine. Isegi, kui su kodu on tilluke, kutsu omale aeg-ajalt külalisi, kuna nad muudavad su eluruumid elavamaks.

10. Ruumi muutuste jaoks

Kodu korda sättimine võib võtta aega. Kui oled muutnud oma kodu selliseks, et oled sellega tõesti rahul, siis ilmselt ei taha sa seda niipea muutma hakata. Aga arvesta sellega, et ühel hetkel tüdined sa mõnest nurgakesest ära ja tahaksid midagi ümber tõsta. Veendu, et su kodus oleks muutusteks ruumi. Ära kuhja kõiki ruume kohe alguses asju täis, sest asjad mõjuvad vaid kurnavalt. Ja ka väike muudatus võib teha kodu palju värskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles