Mida ütleb su riiete värv sinu kohta?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt on sul riidekapis mingit tooni rõivaid rohkem kui teisi. Sellele on lihtne seletus: su lemmikvärv peegeldab su sisemisi mõtteid ja iseloomu. Muidugi mõjutavad riidevalikuid muudki asjad: ilm, moesuunad, aastaajad, tervis, aga peaaegu kõik inimesed eelistavad mingit tooni rõivaid teistele. Miks see nii on?

Psühholoog Max Lyusher selgitas, mis võib ühe või teise värvitooni eelistamine näidata.

Sulle meeldivad punased rõivad

Punane on erutav värv, see suurendab verevoolu ja tõstab vererõhku. Punasearmastus näitab, et sa oled eesmärgikindel ja agressiivne inimene. Sa oled harjunud liikuma edasi takistustest hoolimata ning alati valmis katsetama ka kõige veidramaid asju. Sa oled kirglik, tugeva tahtejõuga ja särtsakas.

Sa eelistad tumesiniseid rõivaid

Sa oled inimene, kes naeratab harva. Inimestel võib minna aastaid, enne kui nad sinu usalduse ära teenivad. Samal ajal oled sa rahulik inimene ja teistel on sind kerge usaldada, tumesinine alandab vererõhku ja südamerütmi. Tõenäoliselt oled sa harmooniline inimene, kes ei lase end stressil mõjutada. Sa oled oma võimetes kindel ja töötad meelsasti koos teistega.

Su lemmikuks on valged rõivad

Valget eelistavad inimesed, kes tunnetavad täielikku vabadust. Nad usuvad, et nende eesmärkide saavutamise teel pole ühtki takistust ning maailm on täis võimalusi. Valge ei mõju eemaletõukavalt, kuid paljastab vähe. Peale silmnähtava optimismi on raske hinnata, kes on inimene valgeis rõivais.

Sulle meeldivad lillad rõivad

Lilla on sinise ja punase segu, seega on seda tooni rõivaid eelistav inimene segu rahulikult kalkuleerivast ja kirglikust, emotsionaalsest ja mõõdukast inimesest. Sa oled etteennustamatu iseloomuga, kuid tõenäoliselt otsid alati huvitavaid ja keerulisi interaktsioone. Sa otsid inimesi, kes sind lummavad – täpselt nagu sa ise annad välja endast lummavat sarmi.

Su lemmikuiks on roosad rõivad

Roosa on pehme ja õrn toon, see loob tunde heldusest, headusest, kodususest ja sentimentaalsusest. Roosa-armastaja ei talu julmust üheski vormis, sa hindad inimestes rahumeelsust ja headust. Sa vajad pidevalt enda ümber kedagi, kes tekitaks sinus rahutunde.

Sa eelistad rohelisi rõivaid

Inimene, kes armastab rohelist, on müstilise auraga. Enamiku inimeste jaoks oled sa mõistatus. Samas on roheline võimu ja tugevuse sümbol. Sulle on oluline meeldida, sa otsid tunnustust ning sa kardad teiste mõjutusi.

Sulle meeldivad kollased rõivad

Sa oled lahke inimene, kes armastab elu ja kel on suurepärane huumorimeel. Kollane on lõdvestumise värv, selle tooni eelistamine näitab, et sa otsid vabadust ja piiramatut õnne ning seda ka suhetest. Sinu meelest on see ainus viis saavutada elus kõik, mida sa soovid. Inimene, kes põlgab kollast, võitleb sisemise tühjusega, tunneb end isoleerituna ja on üliärritunud.

Sulle meeldivad helesinised rõivad

Helesinine annab märku, et sa oled muretu ja rõõmus isiksus. Sa ei esita kõrgeid nõudmisi ning eeldad, et ka sulle neid ei esitata. Sa ei ärrita end ümbritsevaid ning sa leiad kergesti oma koha ükskõik millises seltskonnas.

Sa eelistad pruune rõivaid

Pruuniarmastus näitab sageli, et sa oled harjunud asju tegema nii, nagu sulle tundub loogiline ja ratsionaalne. Sulle ei meeldi kiirustada, küll aga meeldib sulle sportida, sulle meeldib vaikus ja rahu. Sind hindavad inimesed, kes peavad lugu traditsioonilisest lähenemisest ning need, kes tõukavad pruuni endast eemale, on tõelise individuaalsuse otsinguil.

Su lemmikuiks on hallid rõivad

Halli eelistavad sageli inimesed, kes kardavad liigselt silma paista – või siis soovivad, et neid ei segataks liigselt teatud eesmärkide saavutamisel. Hall on kõige neutraalsem toon, see on ideaalne taust teistele värvidele – ning allub psüühilisele manipulatsioonile.

Sa riietud mustadesse rõivastesse

Must on täisring, küpsuse ja lõplikkuse värv. See väljendab «eimidagit». Samuti on see luksuse ja elegantsi toon. Mustas näevad kõik välja suurepärased, aga selle eelistamine näitab, et sul on palju saladusi ja sa ei kiirusta neid teistega jagama, ka nendega, kes on sulle lähedased. Sageli eelistavad musta inimesed, kes püüavad enda saatuse ja suhtumise vastu mässata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles