Parimad trennid neile, kes ammugi vormist väljas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Aasta alguses loodavad paljud oma elus puhta lehe keerata ja ka tervisest rohkem lugu pidada. Nii mõnelegi meist tähendab see trenni tegemist. 

Pärast pikka jõudeolekut ei ole aga mõistlik kohe äärmustesse kalduda, sest nõnda võib endale liiga teha ja pikas plaanis vähendab see ka tõenäosust, et elumuutus püsiks. 

PureWow pakub välja pisut vähenõudvamaid treeninguid, mis sobivad kõige paremini algajatele ja neile, kel eelmisest trennist tükk aega möödas.

Mine matkale, mis ei võta võhmale

Kõndimine on kõige lihtsam moodus, kuidas oma elu aktiivsemaks muuta. Ära võta endale alguses eesmärgiks liiga pikki vahemaid, kõnni kas või oma kodu lähedal tänavatel või mine lähimasse parki. Seejärel alles võta ette terviserajad ja kaugemad looduskaunid kohad. Tunne oma piire ja kõnni endale sobivas tempos, sest ainult nii mõjub see su tervisele hästi.

Mängi sportmängu

Igavat trenni tehes tekib kergesti rutiin ja tüdimus, mis suurendavad väsimustunnet. Selle vältimiseks tuleb omale valida ala, millega on meeldiv tegeleda. Võimalusi kõiksugu mängulisteks treeninguteks on väga palju. Löö veebilehitseja lahti ja otsi välja midagi, mis paneb su silmis tulukese põlema. Sport ei pea olema sugugi igav.

Pane oma keha tööle

Lihastreeningu tähtsust ei tohi alahinnata, ometi on täiesti arusaadav, kui jõusaal tekitab algajas hirmu ja ebakindlust. Alustuseks võiksid teha harjutusi oma keharaskusega ka koduseinte vahel, et saada tugevamaks ja kasvatada enesekindlust. Kätekõverdusi, istessetõuse ja kükke ei pea tegema klubis teiste silme all, aga need on suurepärased varustusevabad harjutused, mis nõuavad kehalt juba tõsist pingutust.

Proovi spinningut

Siserattatreening on väga lihtne ja suurepärane eelkõige seetõttu, et sobib väga erineva treenitusega inimestele. Nagu rühmatreeningule omane, haarab sind spinningus kambavaim, mis annab eneseületuseks rohkem indu juurde, kuid koormust on võimalik ise juhtida. Kui tunned, et tõesti ei suuda, saad vahepeal veidi viilida ilma, et sa kellelegi jalgu jääksid. Enamasti toimuvad siserattatreeningud pimedas ruumis, mis pakub arglikele algajatele võimalust varju jääda.

Indu annab rahulik jooga

Mõeldes vormis kehale vaadatakse paindlikkusest tihti mööda. Jooga pinguldab lihaseid ja teeb keha nõtkeks. See on väga oluline, et intensiivseimaid treeninguid tehes vigastusi vältida. Enne joogatundi registreerumist tee aga põhjalik eeltöö ja vaata lähemalt, kui edasijõudnud grupiga on tegemist. Pole mõtet eeldada, et sa suudad esimesel tunnil pea peal seista - kõik see tuleb ajaga ja pärast pikka aega harjutamist. Alguseks vali midagi vähenõudlikku, et sissejuhatus joogasse kulgeks rõõmsa meelestatusega. 

Uju

Kui vähegi saad, siis kasuta võimalust ja proovi üle pika aja ujuda. Ujumine sobib eriti hästi ülekaalulistele, kes võivad muu trenniga kergesti oma liigestele viga teha. Veenaudingud on väga väsitavad, aga ei tekita seljavalusid. Lisaks on vees sulistamine väga rahustava toimega ning nagu me kõik teame, on stress sama kahjulik kui istuv eluviis.

Vaata treeningvideoid

Kodus teleri või arvutiekraani ees treenimine on mugav ja pingevaba. Pealegi on valik niivõrd lai, et õpetusvideoid jagub igale maitsele. Nii saad tutvuda paljude erinevate liikumisvõimalustega, ilma et peaksid end mõne spordiklubiga siduma. 

Kasuta äppe

Tehnoloogia tuleb tänapäeval appi iga häda puhul. Ka sammude lugemisel, milleks pole pole vaja isegi eraldi seadet, kui telefoni endaga pidevalt kaasas kanda. Mõtle läbi, mida sa oma elus muuta tahaks ja tee väike eeltöö - kindlasti leiad endale abiks mõne tasuta rakenduse, mis uue harjumuse juurutamise varasemast märksa lihtsamaks teeb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles