Treener Olga Jerjomina: normaalne kehakaal ei tähenda toonuses keha!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Jerjomina
Olga Jerjomina Foto: Erakogu

Terase spordiklubi treener Olga Jerjomina veab üht sõltuvust tekitavat ja üht naiste seas popimat trenni. Tema südamlikud soovitused ja positiivne ellusuhtumine peaks nii mõnegi inimese treeningusaali meelitama, aga anname selleks sõna aktiivsele daamile endale.

Mida BodyCombat endast kujutab ja kellele Sa seda soovitaksid? 

BodyCombat on võitluskunstide liikumistest inspireeritud kiire aeroobne treening, milles on kõike: motiveerivat muusikat, suurepärasesse muusikasse seatud põnevat koreograafiat ja vastupidavuse väljakutset. Soovitaksin seda kõigile, kes tahab saavutada reaalseid tulemusi ja kes ei karda esitada väljakutset oma füüsilisele vormile. BodyCombat tekitab mõnedel sõltuvust juba esimese korraga!

Mida tähendab KõhtSelgTuhara trenn? 

KõhtSelgTuhar (KST) on üleüldse üks populaarsemaid treeninguid, kuna keskendub just naiste kõige probleemsematele kohtadele. KST on iga treeneri omalooming, alustades muusikavalikust ja lõpetades koreograafiaga. Kuna mulle ei meeldi aeroobika, on minu KST pigem jõuline treening. Minu trennis võib oodata eriti palju kükke, väljaasteid ja harjutusi reie sise- ja tagakülgedele. Et tund oleks põnevam, harjutusi sooritatakse nii oma keharaskusega kui ka abivahenditega (hantlid, kangid, kettad, pingid jne).

Olga Jerjomina (vasakul). Foto: erakogu
Olga Jerjomina (vasakul). Foto: erakogu Foto: Erakogu

Kuidas Sa hindad tänaval kõndides inimesi – kui paljud peaksid kindlasti trennis käima?

Olga Jerjomina. Foto: erakogu
Olga Jerjomina. Foto: erakogu Foto: Erakogu

Väga paljud. Esmapilgul võib tunduda, et inimene on vormis, kuigi just keha kvaliteet ei pruugi olla hea. Normaalne kehakaal ei tähenda toonuses ja probleemsetest piirkondadest vaba keha! Et saavutada või säilitada hea keha kvaliteet ning vältida nõrkadest lihastest põhjustatud probleeme vanemas eas, on vaja treenida ja tugevdada lihaseid. Regulaarsed treeningud ja õige toitumine teevad igas eas imesid.

Mida on Sulle sport ja trenn andnud? On see osake Sinu elustiilist? Kui palju Sa tunned ennast heas mõttes erinevat neist inimestest, kes üldse spordiga ei tegele?

Sport ja õige toitumine ongi minu elustiil, kuigi see ei ole alati nii olnud. Sport ja trenn on andnud mulle mitte ainult kuhjaga enesekindlust elu parima vormi saavutamisel, vaid ka uusi tutvusi ja väga toredaid sõpru, kes on rikastanud mu elu ja hinge. Suureks boonuseks on ka alati hea enesetunne ja tuju.

Mida ütleksid inimesele, kes tahab trennis käima hakata, aga ei tea, mis ala valida?

Soovitaksin proovida kõike ja lähtuda eelkõige sellest, kas treening on inimesele meeldiv või mitte. Mõistlik oleks eelnevalt arsti ja/või personaaltreeneriga konsulteerida, kuidas ja millise intensiivsusega treeninguid teha ning sooritada koormustest, et pikemas perspektiivis tulemusi paremini jälgida.

Kuidas võiks inimene jagu saada laiskusest, mis igat treenijat aeg-ajalt kindlasti tabab?

Kõige lihtsam ja kindlam viis – ereda valgusega peegli ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles