Uuring: ekskallima jälgimine sotsiaalmeedias võib sulle väga halvasti mõjuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt igaüks meist on sotsiaalmeedias salamisi vaadanud, millega tegeleb mõni meie endistest kallimatest. Inimene on uudishimulik, selles pole midagi veidrat. Nüüd on aga kindlaks tehtud, et see pole sugugi hea harjumus.

Suurbritannia Bruneli ülikooli psühholoog Tara Marshalli raportist selgub, et internetis oma endise kallima «jälitamine» on sama hull, kui reaalselt tema akna all seismine ja sealt sisse piilumine. Sa jälgid, mida ta teeb ja mürgised tunded ning mõtted võtavad võimu, ent see ei mõju sulle sugugi hästi, kirjutab Elite Daily.

Marshall märkis, et selline käitumisviis ei lase endisest kallimast üle saada ja on oht, et lahkuminekust tingitud negatiivsed tunded võimenduvad. Marshall täheldas sedagi, et inimesed, kel on kombeks oma eksi sotsiaalmeedias «jälitada», mõtlesid rohkem ka eksiga uuesti vahekorda astumisele.

Levinud põhjused, miks inimesed võivad oma eksi sotsiaalmeedias jälgida, on näiteks see, et inimesel on madal enesehinnang või ta on erakordselt armukade. Ekspertide hinnangul võiks pärast lahkuminekut lõpetada eksiga ka sõprussidemed sotsiaalmeedias, kuna siis on kergem seda suhet unustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles