Kasulikke nippe, kuidas kasutada silikaalgeelipakikesi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silikaalgeelipakid
Silikaalgeelipakid Foto: Vida Press

Uute jalatsite karbist võib leida silikaalgeelipakikesi, mida vaatamata hoiatavale sildile ei tasu kohe ära visata. Jälgi vaid, et need ei jääks lastele kättesaadavasse kohta. 

Päästa niiskust saanud telefon. Kõik teavad, et mobiiltelefon ei tohi saada vett, aga elu on elu ja hinnaline seade võib ootamatult vette lupsata. Kui nii juhtub, kuivata suurem niiskus telefonilt rätiga ära, eemalda aku ja SIM-kaart ning pane seade hermeetiliselt suletavasse kilekotti, mis on täis silikaalgeelipakke. Jäta telefon ööks kotti, et geel jõuaks niiskuse endasse tõmmata, õpetab Woman’s Day.

Eemalda vanadelt raamatutelt halb lõhn. Vanematel raamatutel võib ajapikku tekkida kopituslõhn. Pane raamat koos silikaalgeelipakikestega kilekotti ja mõne aja pärast kaob paha lõhn ära. Lisaks aitab see nipp ennetada raamatu hallitamist.

Kuivata kuulmisaparaati. Sama nipp, kuidas kuivatada telefoni, aitab ka kuulmisaparaatide puhul. Enne aparaadi kotti panemist ära unusta eemaldada patareid!

Säilita dokumente. Pane mõned geelipakikesed kappi, kus hoiad kõige olulisemaid dokumente, mis peavad säilima aastaid puutumatuna. Eriti kasulikud on silikaalgeelipakid niiskuse ärahoidmiseks näiteks keldris ja garaažis, kuigi sellistes kohtades pole mõistlik olulisi dokumente hoida. 

Erinevad silikaalgeelipakikesed. Foto:
Erinevad silikaalgeelipakikesed. Foto: Foto: Vida Press

Enneta roostetamist. Pane pakk või kaks oma õmbluskarpi, kus hoiad nõelu ja kääre, millele võib tekkida rooste. Pista mõni pakk ka tööriistakasti.

Eemalda auto esiklaasilt udu. Uduse esiklaasiga sõitmine on tüütu ja ohtlik. Jäta mõni pakk oma auto armatuurlauale, et aken oleks puhas.

Hoia puhkuseriideid kuivana. Soojal maal puhates kipuvad mõned riided jääma niiskeks, mis tähendab, et koju jõudes on kohvris kopituslõhnaga ja halvimal juhul ka hallitavad ujumisriided. Selle vältimiseks jäta kohvrisse mõned silikaalgeelipakikesed. 

Säilita ravimeid. Kui sa hoiad vannitoakapis ravimeid või vitamiine, siis võib niiskus neid kahjustada. Ka tihedalt suletud pakend ei pruugi kuigivõrd aidata, sest juba avamisel pääseb purki niiskust, mille tõttu tabletid kiiremini paakuvad. Selle vältimiseks pista purki üks silikaalgeelipakike. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles