Väga hea põhjus, miks ei tasuks karta lapsevanemaks saamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui plaanid lapsi saada, ent tunned muret, et see võib su voodielule lõpu teha, siis ära karda: pärast laste saamist võib seks sootuks paremaks muutuda.

Lapsevanematele suunatud veebileht Channel Mum viis läbi küsitluse, millest selgus, et peaaegu iga lapsevanema seksuaalelu oli pärast laste saamist rahuldav ja enamik vanematest ütles, et nende voodielu on parem kui enne laste sündi, vahendab Glamour.

Channel Mum küsis 1118 paarilt nende voodielu kohta pärast lapse saamist. 94 protsenti vanematest olid voodieluga rahul, 57 protsenti vastanutest ütles, et nemad on pärast lapse sündi kogenud paremat seksi kui varem.

44 protsenti naistest tunnistas, et kaalutõus või teised muutused kehas muutsid neid raseduse järgselt ebakindlaks ning 35 protsenti naistest ütles, et pidas end «seksi jaoks liiga paksuks». Meeste silmis neid probleeme ei eksisteerinud: 64 protsenti meestest ütles, et naise keha oli pärast rasedust ilusam kui varem, kolmandik meestest ei märganud üldse mingeid muutusi ja vaid kolm protsenti ütles, et neile ei meeldi see, mis naise kehaga toimus.

Kuigi seksi kvaliteet võis pärast lapse sündi paremaks muutuda, vähenes vahekordade hulk: 58 protsenti vanematest sõnas, et nad on hakanud pärast laste saamist vähem seksima, kuid nad ei kurda selle üle. 83 protsenti vastanutest arvas, et pärast lapsevanemaks saamist on nad hakanud rohkem keskenduma seksi kvaliteedile ja vähem kvantiteedile.

«Lapse saamine on üks suuremaid muutusi paarisuhtes olevate inimeste jaoks, seega on tore näha, et selline suur sündmus muudab paare lähedasemaks,» ütles Channel Mumi asutaja Siobhan Freegard. 45 protsenti värsketest vanematest lausus, et nemad tunnevad partneriga suuremat sidet ja partner on muutunud nende silmis atraktiivsemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles