Viis sammu katkise suhte parandamiseni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vahel lähevad katki ka kõige paremad suhted. Mida siis teha, kuidas peaks püüdma neid parandada?

Higher Perspective annab nõu.

1. Kuula. Kuula, mida su partneril on öelda. Kuula tõeliselt, aktiivselt. Su kehakeel peaks samuti andma mõista, et oled täielikult tema kuulamisele pühendunud. Hoia pilku partneril, ära kiika teise silmaga telefoniekraani. Kui ta on lõpetanud, tee oma sõnadega kokkuvõte sellest, mida ta ütles, et oleks selge, kas sa mõistsid kõike, mida ta öelda soovis.

2. Väljenda ennast. Kuulamine on oluline, aga sama oluline on ennast väljendada ja oma tõde välja öelda. Kui sa räägid, räägi rahulikult ja austusega. Vaata silma. On oluline, et teine pool saaks aru, mida sa öelda soovid.

3. Ära ütle asju vihahoos. Ka siis, kui sul on valus, ära ütle seda vihaga. Ära pöördu eemale, vasta headuse ja kaastundega – nende omadustega, miks ta kunagi sinusse armus. Ole empaatiline. Püüa mõista, mida ta tunneb.

4. Ole valmis muutusteks. Suhted muutuvad ajas, eriti kui on juhtunud midagi, mis on neid mõjutanud. Sa ei saa muutuste vastu võidelda. Võta muutused vastu ning muutu ka ise suunas, kuhu vaja. Püüa mõista, kuidas sa saad ise panustada suhte parandamisse.

5. Ära anna alla. Ole järjekindel. Katkise suhte parandamiseks võib kuluda palju energiat ja armastust, aga õige inimese puhul on see seda aega väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles