2015 oli rindade aasta

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitlejanna Alyssa Milano Instagrami lisatud imetamisfoto, kus ta ütleb, et 16 kuud oma tütre imetamist on olnud tema jaoks imelisim kogemus.
Näitlejanna Alyssa Milano Instagrami lisatud imetamisfoto, kus ta ütleb, et 16 kuud oma tütre imetamist on olnud tema jaoks imelisim kogemus. Foto: SCANPIX

Naised üle kogu maailma hüüavad võidukalt: «2015 oli aasta, mil me seljatasime silmakirjalikkuse!»

Lõppenud aasta võib tõesti kuulutada Rindade Aastaks. Rinnad on olnud kõikides meedia vormides hüperseksualiseeritud, samal ajal kui avalikus kohas rinnaga toitmine saavutab hukkamõistu ja on stigmatiseeritud.

Ühe fotograafi rinnaga toitmise pilt võeti Instagramist isegi maha – ja seda ülemaailmsel rinnaga toitmise nädalal!

Kõige selle tõttu on naised üle kogu maailma seljad kokku pannud ning asunud leviva silmakirjalikkuse vastu võitlema ägedamalt kui ei kunagi varem. Näiteks näitleja Alyssa Milano jagas Instagramis väga intiimseid ja armsaid rinnaga toitmise pilte, nii nagu tegid seda tuhanded teised naised.

Rinnaga toitmise teema pole ainuke topeltstandard. Möödunud aastal levis kulutulena kampaania #FreeTheNipple ehk «Vabastame nibud», mis kritiseerib sotsiaalmeedias praktiseeritavat silmakirjalikku nibupoliitikat. Meeste nibud on piltidel lubatud, naiste omad aga «pornograafilised». Allolevas videos on näide ühe mehe nibupildist, mis Instagramis maha võeti, kuid lubati taas avaldada, kui selgus, et need nibud kuulusid mehekeha juurde.

Ka Miley Cyrus võttis sel teemal sõna: «Ilma nibudeta oleks rinnad ju mõttetud!»

Aastal 2015 tõestasid naised, et me ei karda topeltstandarditele vastu astuda. Vaata ka videot:

Women everywhere are declaring victory against breast hypocrisy.See more examples here: http://attn.link/1MLyYkELike ATTN: on Facebook.

Posted by ATTN: on Friday, 1 January 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles