Ilu-lounge: talvise nahahoolduse ABC

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Talvised kliimamuutused vähendavad naha kaitsevõimet, nahk on talvel tundlikum kui tavaliselt ja ärritub kergemini. Mida siis teha? Iluspetsialist Loore Härmat annab nõu.

Talvel ainevahetus ja vereringe aeglustub ning seega aeglustub ka naha uuenemine, nahk muutub kuivemaks, lõdvemaks ja naha jume tuhmub. Külma temperatuuri tõttu väheneb rasueritus ja samas vähendab siseruumide kuiv õhk naha niiskussisaldust.

Kui märkame erinevaid probleeme (kuivus, sügelus, punetus, kestendamine) ,siis on see märgiks ,et naha tasakaal on paigast ära ja seda tuleks aidata taastada.

Olenemata sellest, kas nahk kannatab kuivuse all, soovitan siiski vahetada kerged niisutavad ja veebaasil valmistatud kreemid mõnusalt rasvase konsistentsiga kreemide või õlide vastu, mis on talveperioodil asendamatud. Kestendava naha puhul aitab koorimine, aga seda soovitan teha mõõdukalt ning õrnatoimelise koorijaga, sest muidu võime eemaldada ka naha oma loomuliku kaitsekihi. Selleks, et põhjamaise pakase negatiivsele toimele vastu panna, on õnneks loodud palju erinevaid kosmeetikatooteid.

Kes hindab looduslikku kosmeetikat siis nüüd on ka  Eestis saadaval Lemongrass House käsitsi valmistatud ja säilitusainetevabad kosmeetikatooted, mis tuntud oma hea hinna ja kvaliteedi suhte poolest.

Foto: Tootja foto

Minu talviseks lemmikuks on nende Pure Jojoba Oil, mis sobib kõikidele nahatüüpidele, nii näole kui ka kehale ja juustele. Jojoba sarnaneb rasule, mida nahk ise toodab ja seetõttu see niisutab ja kaitseb meie nahka eriti tõhusalt.

Jälgi hoolega ka puhastusrituaale!

Väga oluline on ka see kuidas ja millega me oma nahka õhtuti puhastame, sest palju keemilisi lõhnaineid ja ka alkoholi sisaldavad tooted on nahale liiast ja muudavad selle veelgi kuivemaks.

Foto: Tootja foto

Lemongrass House Foaming Face Cleanser White Orchid on õrnatoimeline silmameigi eemaldaja. Nahapuhastusvaht on ideaalne ka külmemal perioodil, sest sisaldab ainult looduslikke toimeaineid, mis ei ärrita nahka. Sobib eriti hästi küpsele ja tundlikule nahale.

Innovaatilise kosmeetika lipulaev Eisenberg pakub nahale turgutust oma uusima tehnoloogia abil kokku pandud kreemiga Nourishing Ultra Rich Cream. Tõhusalt toitev ja rikkalik kreem, mis  kosutab ja rahustab isegi kõige kuivemat ja tundlikumat nahka, kuna sisaldab sheavõid ja kummelit. NB! Sobib regulaarselt kasutada pragunenud huultel ning pärast talispordi harrastamist.

Kreemi kaitsev toime

Foto: Tootja foto

Kuna pajudel naistel on igapäevaselt vaja jumestuskreemi kasutada, siis talvel on see hea lisakaitse külma ja tuule eest. Selleks soovitan samuti valida pigem tummisema ja rasvasema koostisega jumestuskreem, näiteks Pupa Antitraccia Foundation, mis sobib kõikidele nahatüüpidele ja on püsiv ja niisutav.

Neile kellel nahaprobleemid tõsisemad, soovitan esmalt nahaarstilt või kosmeetikult nõu küsida. Siinkohal toob kosmeetik Evelin Maripuu Ella Baché salongist mõned näpunäited, milliste hooldustega oleks hea ennast talvisel ajal premeerida, et nahk jälle särama panna.

kosmeetik Evelin Maripuu
kosmeetik Evelin Maripuu Foto: Erakogu

«Prantsuse profisari Ella Baché soovitab talviseks hooajaks meeldivaid salongihoolitsusi ja spetsiaalseid talvetooteid, mis kaitsevad nahka karmi kliima eest ning aitavad säilitada niiskustasakaalu,» selgitab Maripuu. «Igapäevaseks koduhoolduseks naha puhastamisel tuleb jälgida, et tooted oleksid pehme koostisega, ei rikuks naha enda kaitsvat hüdrolipiidikihti. Kreemiks on hea valida efektiivne toitekreem. Ella Baché kuurina kasutatav kreem-balsam Creme Magistrale D-sensis 19% on intensiivselt rahustav kreem, millel on nn plaastri-efekt. Kreemil on kohene naha punetust taandav toime. Juhul, kui nahk on väga kuiv, võiks kreemi all kasutada niiskust reguleerivat aktiivseerumit. Magistral Serum Red Focus 22,2% on aga koheselt nahka pehmendav ja heaolu tekitava anti-stress toimega seerum.»

Milliseid hoolduseid proovida?

  • Ella Baché kosmeetiline happekoorimine magistral peeling näohoolitsus muudab naha pehmeks, silub kortsujooni, ühtlustab nahapinda. See «maagiline» iluhooldus aitab kaasa rakkude uuenemisele ja igapäevaste näohoolitsus toodete paremale imendumisele.
  • Intensiivhooldus Intex Magistral Mask 30,1% on intensiivselt rahustava, niisutava ja nahka taastava toimega. Hoolitsuse tulemusena on nahatasapind siledam, jume on puhas, poorid on ahenenud, punetus taandunud ja näokontuurid tugevnenud.
  • LED footonteraapia näohoolitsus elustab ja stimuleerib rakufunktsioone, parandab mikrotsirkulatsiooni, naha hapnikusisaldus suureneb. Footonteraapia aitab viia hooldusvahendite toimeained sügavamatesse nahakihtidesse, tõstab naha niiskustaset, parandab elutu ja väsinud naha seisukorda, rahustab ärritunud nahka.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles