Viis lihtsat juhist, kuidas vältida ärevust ja masendust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Depressioon ja vaimsed häired ei ole naljaasi ning kindlasti peaksid sa rääkima arstiga, kui kahtlustad, et sinuga pole kõik korras. Küll aga on võimalik elada nii, et ärevuse ja masenduse riske võimalikult madalal hoida.

Higher Perspective tuletab meelde viis lihtsat tõde, mida järgides on su elu õnnelikum ja helgem.

1. Tee seda, mida sa armastad. Kui sa teed asju, mis teevad sind õnnelikuks, tõmbab see veelgi ellu head juurde. Ole järjekindel, proovi saavutada rohkem, kui eelmisel korral. Püüa olla parim versioon iseendast.

2. Toitu tervislikult. Paku toitu oma kehale ja vaimule. Toitu tervislikult, aga ära unusta endale vahel ka midagi magusat ja mõnusat lubada.

3. Tegele heategevusega. Maailmale tagasi andmine teeb sulle endale ainult head. Kui sa aitad teistel end paremini tunda, tunned sa ise end paremini. Vabatahtlikku tööd tegevad inimesed kannatavad väiksema tõenäosusega masenduse käes, seega leia eesmärk, mida sa armastad, ning pühendu sellele.

4. Tunne oma tundeid. Ära püüa oma emotsioone ignoreerida ja nendega sõdida. Püüa kõik tunded läbi elada. Kui sul on vaja nutta, siis nuta.

5. Astu oma hirmudele vastu. Ära kõhkle, kui pead oma hirmudele vastu astuma. Mõtle järele, mis on need asjad, mis panevad sind end tundma ebakindlalt ja saa neist jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles