Viis põhjust, miks on õhtul kasulik jalgu masseerida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Me ei hinda sageli oma jalgu – need kannavad meid päevast päeva ringi ning teenivad truult. Ometi unustame me sageli jalgade eest hoolt kanda. Üks suurimaid teeneid, mida saad oma jalakeste heaks teha, on neid igaõhtuselt masseerida.

Miks jalamassaaž kasulik on? Higher Perspective loetleb lausa viis põhjust, miks me seda teha võiks.

1. Parandab vereringet. Kui sul on vereringeprobleeme või on sul istuv kontoritöö, on jalamassaaž väga hea mõte, kuna just nii saad parandada vereringet.

2. Alandab vererõhku. Kui sa parandad vereringet, alandad sa ka vererõhku, mis omakorda vähendab ärevust ja parandab tuju.

3. Leevendab peavalu. On imelik mõelda, et jalgade masseerimine võiks peavalu vastu aidata, aga just nii see on. Nii migreeni kui peavalu võib jalamassaažiga leevendada.

4. Vähendab PMSi sümptomeid. Mõnel kuul on PMS kohutav katsumus, nii et hea nõuanne kõigile meestele: kui su partner PMSi all kannatab, paku välja kosutav jalamassaaž.

5. Vähendab turset. Turse tekib, kui üleliigne vedelik kogunema kipub. See on väga tavaline näiteks raseduse puhul ning parim ravi selle vastu on korralik jalamassaaž. Loomulikult tasub seda ühendada tervisliku dieedi ja kosutava unerežiimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles