Baleriinid panid seksistliku jalgpallifänni paika

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eelmise aasta lõpus pidas üks Ameerika jalgpallimeeskonna Philadelphia Eagles fänn pärast pettumusrohket kaotusega lõppenud mängu Facebookis kirjutada: «Eagles mängisid, nagu neil oleks balletiseelikud seljas!» Pennsylvania balletitantsijad andsid sellele kommentaarile omalt poolt geniaalse vastulöögi!

«Kogu respekti juures, mis meil Eaglesi vastu on, vaatame hetkeks, mida meie patškasid kandvad naised sel kuul teinud on,» kirjutasid nad. «Homseks pärastlõunaks on Pennsylvania Ballet esitanud «Pähklipurejat» 21 päeva jooksul 27 korda. Mõned neist naistest on lumestseeni ja «Lillede valssi» esitanud ilma dublandita, mis tähendab, et «teine viiul» ei tule mängu, kui neil oleks pausi vaja. Kui tantsijad on olnud haiged, on nad tulnud teatrisse, pannud selga kostüümi ja teinud näo pähe, naeratanud ja esinenud.»

Teater kirjutab oma Facebooki-lehel, et tantsijad ei saa võtta pausi, kui nad etenduse ajal kukuvad ja end vigastavad. «Nad jätkavad naeratamist, lõpetanud oma töö, kummardanud, lahkunud lavalt ja alles siis tegelenud sellega, mis teeb haiget.»

«Mõned neist balletiseeliku-kandjatest on visatud vaid sekundilise etteteatamisega uude positsiooni,» kirjutavad nad, tuletades meelde, et see on jalgpallimaailmas sama hea, kui mängujuhile öeldakse keset mängu, et nüüd on tema kord nüüd hoopis blokeerida kaitsjaid, aga keegi ei tohi aru saada, et ta pole sel positsioonil varem mänginud.

«Meie tantsijad on teinud kõike graatsiliselt ja publik on aplodeerinud,» on postituses kirjas. «Seega ei, Eagles ei mänginud, nagu nad oleksid kandnud balletiseelikuid. Kui nad oleksid seda teinud, oleks Chip Kelly siiani nende treener ja me ootaksime pikisilmi neid mängimas finaalturniiril …»

 

A Facebook user recently commented that the Eagles had "played like they were wearing tutus!!!"Our response:"With...

Posted by Pennsylvania Ballet on Wednesday, 30 December 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles