Anne & Stiil valis aasta stiilseimateks Tiina Talumehe ja Ženja Fokini

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ženja Fokin Anne & Stiili septembrinumbri tagakaanel.
Ženja Fokin Anne & Stiili septembrinumbri tagakaanel. Foto: Anne&Stiil

Ajakiri Anne & Stiil kuulutas 25. novembri galaõhtul välja aasta stiilseima naisena moedisainer Tiina Talumehe ja mehena stilisti Ženja Fokini.

Eesti andekaima ja stiilseima valimises oli oluline sõna ajakirja Anne & Stiil lugejatel, kes said oma lemmikutest teada anda e-maili ja Facebooki fännilehe vahendusel.

Naistest märgiti stiililemmikutena lisaks võitjale ära Anni Arro, Heidy Purga, Maarja-Liis Ilus ja Eda-Ines Etti, meestest Marko Reikop, Mart Sander, Tanel Padar ja Johannes Ahun. Lõpliku valiku langetas ajakirja Anne & Stiil toimetus.

«Tiina Talumees ja Ženja Fokin olid ülekaalukad favoriidid, toimetusel ei olnud sellele valikule vastuargumente, isegi siis, kui püüdsime neid leida,» kommenteeris lõplikku valikut ajakirja Anne & Stiil peatoimetaja Merle Liivak.

Aasta andekaimateks ja stiilseimateks valitud Tiina Talumees ja Ženja Fokin figureerisid koos ka Anne & Stiili kahe esikaanega septembrinumbris. Seda, et võitateks osutusid samas numbris koos olnud persoonid, nimetas Liivak kokkusattumuseks.

«Kurioosse juhusena ehtisid tõesti nii Tiina kui Ženja Anne & Stiili septembrinumbri esi- ja tagakaant, kuid usun, et see ei ole lugejate valikut põhjapanevalt mõjutanud, sest vahepeal on ilmunud veel kaks ajakirjanumbrit,» ütles ta.

Tiina Talumees on Merle Liivaku sõnul just viimasel ajal silma paistnud oma moekunsti ja selle rahvani toomisega. «Ta on olnud armastatud juba pikemat aega, kuid tänaseks on tema positsioon igatpidi kinnitatud ja võib öelda, et õigustust leidnud.»

Ženja Fokinit nimetab Liivak aga ekstravagantseks tegelaseks, kelle joviaalne natuuri pruugi just kõigile hingelähedane olla, kuid kes ometigi on teinud endast tugeva ja vaimuka brändi.

«Mulle meeldib Ženja juures, et ta on läbi löönud valdkonnas, milles ta ei ole  haridust omandanud. Ta on läbi löönud just oma ande ja selle nutika arendamise põhjal,» kommenteeris Merle Liivak ja lisas, et mõlema aasta stiilse isiku puhul inspireerib nende isikupärane stiil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles