Kuidas tunda end hästi ka siis, kui kaal tõuseb

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Talvisel ajal pole ime, kui seoses pühade ja vähema liikumisega tuleb mõni kiloke juurde. Märkamatult juurde tulnud kaal ei pruugi aga teadupoolest väga kiiresti haihtuda, isegi kui selle nimel palju vaeva näha.

Välised muutused mõjutavad kahjuks ka sisemist minapilti ja olenemata algsest kehakaalust võib kaalutõus mõjuda eriti masendavalt. Polster puusadel teeb enesekriitilise naise ebakindlamaks ja rahulolematuks, kuigi selleks ei ole tegelikult põhjust. Kaal ei ole kõige tähtsam asi elus ja kui sa oled nagunii sellega juba tegelemas, ära lase murel välimuse pärast end murda. 

Greatist tuletab meelde, et ennast ei tohiks materdada ka siis, kui kaalu on ootamatult juurde tulnud ja pakub nõuandeid, kuidas negatiivsest suhtumisest üle saada. Sul on õigus tunda end hästi kaalunumbrist olenemata!

  1. Pea meeles, et mitte keegi teine ei märka su kaalutõusu nii, nagu sa ise seda teed. Sa oled alati iseenda kõige karmim kriitik ja keegi teine ei mõista sind niimoodi hukka nagu sina ise. Kui sa vaatad oma pildialbumit, siis keda sa piltidel esimesena märkad? Tõenäoliselt iseennast, sest sa ise pakud endale kõige suuremat huvi. Jah, märkimisväärne kaalutõus hakkab ka teistele silma, kuid tõenäoliselt ei pane teised seda tähele enne, kui sa sellele ise tähelepanu juhid. Olles endaga kimpus usud ilmselt, et kõik vaatavad sind ja märkavad sinu juures pisemaidki detaile. Kui sa pole just superstaar, ei ole see sugugi tõsi.
  2. See ei tee sind koledamaks. Esimene mõte, mis kaalutõusuga seostub, on see, et ülekaal ei ole ilus. Paraku ei ole sinu nägemus iseendast tõenäoliselt väga realistlik (vaata eelmist punkti) ja sa oled ka selles küsimuses enda suhtes liiga karm. Hoolimata piitspeenikestest modellidest, kes moelavadel ringi kappavad, meeldivad meestele siiski naiseliku kehaga kurvikad neiud. Seetõttu ei maksaks sul pidada end paari lisakilo pärast vähem atraktiivseks, eriti kui päris elus näitab meeste suhtumine sinusse midagi muud. Pane ka tähele, kas su elus on muid probleeme, mis võivad su enesekindlust õõnestada, sest kehakaal tõesti-tõesti ei ole number üks probleem maailmas. Mõtted võivad olla väga mõjusad, kuid õnneks annab neid suunata. Ka kõhnad tüdrukud on ebakindlad ja muretsevad oma välimuse pärast - lõpuks ongi enesehinnang kinni peas, mitte peegelpildis. Sinu teised omadused - taiplikkus, huumorimeel, ilu, huvitav iseloom - on kõik olemas ka siis, kui kaalunumber kerkib. Sina oled ikka sina edasi.
  3. See on kõigest mõõnaperiood, mis ei kesta igavesti. Kui sa näed kaalu langetamisega palju vaeva, aga tulemusi ei ole näha, võib kergesti tekkida soov alla anda ja käega lüüa. See oleks muidugi viga, sest siis läheks olukord ainult hullemaks, su enesetunne langeks veelgi ning pärast peaksid topelt vaeva nägema, et samasse punkti tagasi jõuda. Keskendu pigem pikale perspektiivile, mitte kindlale kaalunumbrile ja konkreetsetele eesmärkidele. Kui eile sõidki veidi rohkem, kui oleks pidanud, ei ole sul siiski põhjust end täna piitsutada, sest pikas plaanis ei muuda see midagi. Sa oled ainult inimene ja eksimusi tuleb ikka ette. No ja kui oledki juurde võtnud, suur asi! Sa tead, et see on ajutine ja kaal väheneb aegamööda, kui jätkad tervislikku eluviisi.
  4. Ära ole endaga väga kuri. Jah, seda on teisel küll lihtne öelda, ent tegelikult kipub nende asjadega olema nii, et kui sa oled õnnetu ja masendunud, on ka raske kaalu hoida ja vastupidi - kui sa oled õnnelik ja endaga rahul, sulavad kilod justkui iseenesest. Püüa jääda positiivseks ja lohuta end sellega, et jätkates tervisliku elustiiliga ei saa rohkem kaalu juurde tulla. Endaga leppimine ei tähenda seda, et laseksid kõigel minna, lösutaksid diivanil ja sööksid kõike, mis hing ihaldab. Leppimine tähendab, et annad endale andeks ja ei piina end iga väiksemagi eksimuse eest. 

Enda suhtumise muutmine on väga raske, aga vajalik, et suudaksid elust rõõmu tunda ja mõelda vahepeal ka millelegi muule kui oma kaalule. Paraku ei lange kaal väga kiiresti ja muutuste nägemiseks kulub veidi aega. Seni anna endale armu ja naudi elu sellisena nagu sa oled. Kauni elurõõmsa naisena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles