Viis muret, mis on tuttavad kõrge intellektiga inimestele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oled keskmisest natuke targem, on sul elus nii mõneski mõttes kergem, kuid kõrgema IQ-ga kaasnevad ka mõned mured.

  1. Keegi ei pea sind naljakaks. On tõsi, et mida targem sa oled, seda vähem on inimesi, kes su huumorit mõistavad. Maailm on täis totraid komöödiafilme, on vähe neid, kes sinu naljadest aru saavad.
  2. Sind ignoreeritakse liiga sageli. Meie maailmas on esoteerika ja sisetunde kuulamine sageli ülehinnatud, nii et ratsionaalsed kaalutlused jäetakse liiga tihti tagaplaanile. Jah, sul võib olla sülemites fakte ja põhjendusi, aga inimesed ikka tegutsevad sisetunde põhjal ja ei taha sageli su nõu kuulda võtta.
  3. Uusi sõpru on raske leida. Eks see ole kahepoolne värk: sinagi ei taha uue tuttavaga üleliia lähedaseks saada, niipea kui kuuled, et viimati luges ta raamatu läbi põhikoolis.
  4. Sul on endale liiga kõrged nõudmised. Kõrge intellektiga kaasneb ka ülikriitilisus oma tegude suhtes, eriti aga oma loomingu suhtes.
  5. Liiga sageli hiilib ligi ärevus. Sa oled tõenäoliselt rohkem endast teadlik kui enamik inimesi, seega on ärevusel ka kergem ligi hiilida. Mõtled ehk liiga sageli enda murede üle või valutab su süda maailmas toimuva pärast. Küll oleks kena, kui totter komöödia su aju korrakski välja suudaks lülitada.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles