Noore naise originaalsed selfid said palju negatiivset vastukaja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisie Beech.
Maisie Beech. Foto: /Caters News Agency

Pole mingi saladus, et netikommentaatorid võivad olla väga õelad. Ent kui inglanna Maisie Beech tegi endast pildid, kus tal on pool nägu meigitud ja pool meikimata, ning postitas need sotsiaalmeediasse, ei osanud ta aimatagi, milliseid kommentaare võivad need fotod saada.

19-aastane Maisie Beech tahtis näidata, mida on meigi abil võimalik teha. Ta kattis poole oma näost laitmatu meigiga ja teine pool näost oli täiesti puhas. Fotod hakkasid internetis kiirelt levima ja Beechi suureks üllatuseks oli vastukaja valdavalt negatiivne, edastab Daily Mail.

Beech sõnas, et ta armastab end meikida, kuid teeb seda eelkõige enda, mitte teiste pärast. Teda ajendas neid pilte jagama see, kui ta meikis end ühel hommikul ja ta vend nägi seda ning oli tõeliselt üllatunud sellest, kuidas ta õde muutus. Samas nendib noor naine, et ta jättis pool nägu meikimata tõestamaks, et ta ei karda end ka ilma meigita näidata.

Fotod on internetis kiirelt levinud ja praeguseks on neid näinud juba umbes kaks miljonit inimest. Tema esimest pilti, kus tal oli samuti vaid pool nägu meigitud, jagas Instagramis ka Kim Kardashiani meigikunstnik Mario Dedivanovic.

Kuigi leidub palju neid, kes tunnustavad noort naist, on veelgi enam neid, kes teda kritiseerivad. Tema loomulikku välimust on kommentaarides nimetatud «inetuks» või lausa «rõvedaks». Mõni on neiu loomulikku välimust vaadates pakkunud, et tegemist on koguni vähihaige naisterahvaga. Mitmed meestele suunatud veebilehed on fotosid jaganud pealkirjadega «esimene kohting vs. mitu aastat suhtes», viidates sellele, et suhte alguses näevad naised väidetavalt rohkem oma välimusega vaeva. Mõni on fotot jagades selle juurde naljatades kirjutanud, et «vii ta esimesel kohtingul ujuma».

Caters
Caters Foto: /Caters News Agency

«Mulle meeldib end meikida, see on lõbus. Ma tahtsin näidata, et see meeldib mulle ja teen seda vaid enda jaoks, aga ma võin vabalt ka ilma meigita kodust välja minna,» ütles Beech. «Mul on kahju, et ühiskond on nii õelaks muutunud. Meik on osa moest ja noortele neidudele meeldib eksperimenteerida ning olla loomingulised, me ei kanna meiki selleks, et oma nägu varjata või inimesi petta. Me ei kanna meiki teiste pärast, me teeme seda enda pärast.»

Ta lisas, et naisi ei tohiks kritiseerida sellepärast, et nad kannavad meiki; samuti ei tohiks naisi nimetada inetuks, kui nad on otsustanud end mitte meikida. Kuna tema loomulikud kulmud on väga heledad ega paista peaaegu üldse välja, on noor naine oma kulmusid meigi abil rõhutanud alates 12. eluaastast. 

Beech ütles Daily Mailile antud intervjuus, et tema eesmärgiks oli naisi julgustada, mitte panna neid endas veelgi rohkem kahtlema. «Need kommentaarid võivad tekitada teistes naistes tunde, et nad ei tohikski ilma meigita ringi käia,» lausus Beech. Enamasti reageerisid fotodele mehed, aga ka mõned naised on fotosid jaganud ja kirjutanud juurde, et nemad «ei pea end küll nii palju meikima».

Beechi fotod ja saadud tagasiside toovad hästi välja selle, milliste probleemidega peavad naised tihtipeale silmitsi seisma. Naised kasvavad üles teadmisega, et nad peavad nägema välja täiuslikud, ent ühiskonna seatud ootused on üsna ebarealistlikud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles