Hea põhjus, miks võiks töö ajal vaadata lõbusaid videoid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et inimeste vaimsed võimed on piiratud: mida rohkem energiat kulutad sa ühe ülesande sooritamisele, seda vähem energiat on sul järgmise ülesande jaoks. Kui leiad, et sul on raske tööle keskenduda, siis suure tõenäosusega peaksid oma «akut» veidi laadima.

Üks hea ja lihtne viis, kuidas seda teha, on vaadates lõbusaid videoid. New South Walesi ülikooli teadlased tegid uuringu, millest paljastus, et huumori abil saab töökust tõsta hetkedel, mil sul pole töötamiseks just kõige rohkem vaimset energiat, edastab Business Insider.

Teadlased viisid uuringu jaoks läbi eksperimendi, milles osalenud tudengitel paluti läbi lugeda 2-lehekülje pikkune tekst ning tõmmata maha kõik «e» tähed. Seejärel lasti neil vaadati lühikesi videoid. Videote sisu oli erinev: üks oli väljavõte «Mr Beani» filmist, teine oli hariva sisuga ja kolmas vaade rannale, kus eemal oli näha delfiine ujumas.

Kolmanda ülesandena pidid tudengid hindama ühe väljamõeldud ettevõtte töötajaid. Tudengid pidid iga töötaja kohta tegema vähemalt 10 ennustust. Teadlased märkasid, et kolmandas ülesandes pidasid kõige paremini vastu need, kes olid kahe ülesande vahel vaadanud katkendeid filmist «Mr Bean». 

Tulemusi analüüsides täheldasid teadlased, et naermine ja huumor aitasid tudengitel kauem vastu pidada ning tekitasid üldiselt positiivseid tundeid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles