Juukseremont

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juustel tundub paha tuju olevat? Näib, et kammides jääb harja sisse rohkem karvu kui pähe? Pole hullu, talvel on meil kõigil umbes nii. Paras aeg alustada juusteremonti!

Foto: La Biosthetique

Nüüdisaja iluimedega saab juuste välimust päris tõhusalt remontida. Järjepidev ja tark tegutsemine suudab isegi väga räsitud kahupea ära siluda. Esmalt tasub aga kindlaks teha, millest on juuste kehv tervis tingitud, sest põhjust kõrvaldamata ja üksnes tagajärgi leevendades head tulemust ei saavuta. Juukserakud on elusad vaid juuksejuures, peanahale ulatuv osa koosneb juba surnud, keratineerunud rakkudest. Loogiliselt võttes saab seega kõigi sissesöödavate vitamiinidega mõjutada üksnes juuksejuurt, mis mängib rolli selles, kui tugevaks kasvavad uued juuksed.

Juukseravi abil saab nii mõndagi teha. Siluda ja sulgeda juuksesoomused, see muudab need siledaks ja hästi kammitavaks. Taastada tervisliku niiskustaseme – kõikvõimalikud ravimaskid arstivad juust seestpoolt, need muutuvad tugevamaks, kohevaks ja katkevad edaspidi palju vähem.

Lõpetuseks tasub juuksekarva hellitada hingava kaitsega – õlid ja juukseotsi parandavad seerumid toimivad just nii. Ole valvel, sest on ka üksnes hetkeefekti pakkuvaid silikooni sisaldavaid juuksetooteid, mis korraks annavad kauni tulemuse, sileduse ja läike, kuid takistavad juuste loomulikku hingamist ning ainevahetust. Sageli on esmalt oluline kõik juustesse kuhjunud soenguvahendite jäägid minema uhtuda, et kasulikud ained saaks mõjuda.

Järjepidev ja tark tegutsemine suudab isegi väga räsitud kahupea ära siluda.

Põhimõtteliselt toimibki juukseravi lihtsa loogika alusel – puhasta, täida ja toida, kaitse.

Foto: Martin Perens

ÕRN JA PÕHJALIK PUHASTUS

1. La Biosthetique Epiclean kaitsev šampoon 21.- Haruldaselt pehme ja samas väga tõhus puhastus, mis vabastab peanaha kõigest liigsest – kõõmast, mustusest, viimistlusvahendite jääkidest. Sidrunmündi ja lagritsa ekstrakt puhastavad juuste kutiikuli ja tugevdavad loomulikku kaitset.

2. Palmer’s kookose šampoon ja palsam 11.- ja 9.- Õrn puhastus eemaldab hooldustoodete jäägid, taastab juuste niiskustaseme ja lisab sära. Juukseid turgutavad kookosõli, keratiin, E-vitamiin ja pantenool.

3. Mádara Nourish & Repair šampoon 14.55 Rikkalik ja siidine vaht nõgese ja küdooniaga aitab ennetada juuste katkemist. Juuksed muutuvad tugevamaks ja loomulikult siledaks.

4. Masterline MasterOil õlišampoon 11.90 Tundlikku peanahka rahustav sari puhastab põhjalikult, säilitades hüdrolipiidi tasakaalu. Tugevdab struktuuri, lisab proteiini ja soodustab juuste kasvu.

Foto: Martin Perens

TOITEV JA TAASTAV HOOLITSUS

1. Elvital Total Repair 5 CICA™-kreem 6.49 Ülitõhus, juustesse jäetav erihooldus taastab kahjustatud juuste elujõu. Kerge kreemjas tekstuur sisaldab rikkalikult Cicamide’i, mis tungib hetkega juuksekiudu, et juukseid taastada, katkemist vähendada ja lõhenenud juukseotsi sulgeda. Saad siidjad, säravad juuksed.

2. John Frieda Luxurious Volume 7 päeva hooldus 17.70 Seitse päeva kestev lisakohevus proteiini ja keratiiniga lisab juustele mahtu ja tihedust ning muudab juuksed tugevamaks. Kanna peale pesu rätikukuivadesse juustesse, hoia viis minutit ja loputa.

3. Fructis Thick & Gorgeous seerum juukseotstele 6.49 Tihedamad ja paksemad juuksed ka õhukeste juuste omanikele. Uuenduslik juuksekiudu täitev molekul FIBRA-CYLANE™ tungib sügavale juuksekarva, täites seda järk-järgult ning muutes seda iga kasutuskorraga seestpoolt paksemaks ning ühtlasi vastupidavamaks.

4. Garnier Ultra Doux Mythic Olive juuksemask 4.30 Toitvat oliiviõli on juuksehoolduseks kasutatud aastatuhandeid, kuid puhtal kujul muudab see juuksed raskeks ja on tülikas välja pesta. Mythic Olive juuksemask jätab aga juuksed kergeks, pehmeks ja delikaatselt lõhnavaks.

5. Oriflame Eleo juuksemask 11.90 Toitev mask looduslike argaaniaõli, roosiõli, takja ja F-vitamiiniga. Taastab juust nii seest- kui väljastpoolt ning jätab kiharatesse kauakestva aroomi.

6. Kiehl’s Damage Repairing & Rehydrating juustesse jäetav hooldusvahend 21.90 Juuste tervendaja moringapuuõli ja niisutava hüalurooniga. Kanna peale pesu niisketele juustele.

7. Kiehl’s Magic Elixir Hair juuksestruktuuri taastav kontsentraat 21.50 Hooldusõli kõigile juuksetüüpidele, mis niisutab peanahka ja annab juustele kauni läike. Masseeri enne juuksepesu juustesse ja lase 20 minutit mõjuda.

8. Shiseido Adenogen juuksekasvutoonik 73.- Uue põlvkonna iluabi juustekaomuredega naistele ja meestele. 94,1% kasutajatest kinnitas hämmastavat tulemust – juuksed hakkasid taas kasvama, muutusid tihedamaks ja läikivaks. Peanaha vereringe ja juuksejuurte aktiivsus paranes. Masseeri kümme tilgakest peanahka hommikul ja õhtul.

9. MasterLine Energizing hoolduskuur juuste väljalangemise vastu 10 x 10 kapslit 21.90 Viis aktiivset koostisosa aitavad juuste tervist parandada: ženšenn stimuleerib verevarustust, takjajuur reguleerib rasunäärmeid, biotiin aitab juuste väljalangemise vastu, vitamiin PP stimuleerib keratiini teket ja vitamiin B5 elustab juukseid. Kanna kapsli sisu peale pesu peanahale – tajud kerget soojatunnet, ära loputa.

10. Lush Roots juukseravi 15.75 Mündi, apelsini, greibi ja nõgese ravikuur õhukestele juustele tugevdab ja toidab. Masseeri peanahka enne pesemist, lase mõjuda 20 minutit ja seejärel pese pehme šampooniga välja.

11. Sundãri neemipuu ja kookose juukseõli 45.- Intensiivselt niisutav, tugevdav ja taastav hooldus, mis hoiab ära juuste katkemise tervelt 50% ulatuses. Indias kutsutakse neemipuud apteegipuuks – selle õli ravib ja ergutab peanahka. Kanna enne pesu juustesse ja lase mõjuda vähemalt 30 minutit.

Foto: Martin Perens

KERGE KAITSE

1. Kiehl’s Olive & Avocado juustesse jäetav õlikreem 29.90 Toitev, niisutav ja juukseid tugevdav kreemjas hooldusõli kuivadele ja kahjustatud juustele. Kanna niisketesse juustesse, ära loputa.

2. La Biosthetique Luxury Spa Oil 29.- Tõeline luksushooldus pikkadele juustele. Sisaldab Inca Inchi seemne ja argaaniaõli ning hüa-luroonhappegeeli.

3. Oriflame HairX CC kreem juustele 9.90 Kaitsev, juustesse jäetav hooldus teeb kümme iluimet korraga. Annab pehmuse, läike, suurema mahu, kohevuse, kammitavuse ja niisutuse. Samuti saavad juuksed kuuma- ja värvikaitse ning neid on lihtsam soengusse seada.

4. Lush H’suan Wen Hua juukseniisutaja 15.- Hiina juuksejumalanna järgi nime saanud segu värskest orgaanilisest banaanist ja avokaadost. Lisaks vitamiinirikas kress, oliiviõli ja lanoliin. Poputav looduslik segu teeb juuksed õnnelikuks, pehmeks ja läikivaks.

Foto: Kristjan Lepp / Eesti Naine.

foto erakogu, Kristjan Lepp / Eesti Naine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles