Kümme reeglit, mida tervisliku eluviisiga naised alati järgivad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aasta alguses on palju juttu olnud uusaastalubadustest ja sellest, et peamiselt lubavad inimesed endale, et teevad sel aastal rohkem trenni, toituvad tervislikumalt ja hoolitsevad rohkem oma keha eest. See ei peaks aga olema pelgalt uusaastalubadus, vaid neid mõtteid ja reegleid tasuks järgida iga päev.

Elite Daily tõi välja kümme reeglit, mida tervisliku eluviisiga naised alati järgivad.

1. Naudi kõike mõõdukalt. Söö ja joo seda, mida tahad, aga tee seda mõõdukalt. Vahel on hea nautida punast veini, šokolaadi või friikartuleid, aga sinu menüü ei tohiks koosneda ainult neist asjadest. 

2. Ole aktiivne. Kõigile ei sobi jõusaalis treenimine ja kõigile ei sobi iga päev trenni tegemine. Sellest hoolimata võiksid iga päev teha midagi füüsilist, mis parandab su meeleolu. Mine koeraga pikemale jalutuskäigule või kõnni üksinda, mängi sõbraga tennist või mine õhtul sõbrannadega klubisse tantsima. Leia selline tegevus, mis mõjub sulle füüsiliselt ja vaimselt hästi. Füüsiline aktiivsus aitab ka stressi vähendada. 

3. Valmista ise süüa. Väljas söömas käimine on tore ja mugav, aga ära tee seda liiga tihti. Valmista ise kodus süüa, sel moel saad jälgida, et toidukord oleks tasakaalustatud. Kodus süüa tehes saad jälgida ka seda, mis maitseaineid kasutada.

4. Võta vitamiine. Isegi, kui su menüü on alati tasakaalus, ei pruugi keha toidust kõiki vajalikke vitamiine kätte saada. 

5. Võta toidukordade vahel mõni näks. Head näksid on köögiviljad, puuviljad või pähklid, aga vahel võid omale lubada ka mõne kommi või küpsise. See annab kehale energiat ja aitab õhtuni vastu pidada.

6. Naer on parim ravim. Paljud uuringud on näidanud, et naermine aitab stressi leevendada ja parandab meeleolu. 

7. Maga vähemalt kaheksa tundi. Teadlased on kindlaks teinud, et täiskasvanud inimene vajab vähemalt 7-8 tundi ööund. Korralik uni aitab sul paremini tööle keskenduda, parandab ainevahetuse tööd ja aitab ka uut informatsiooni paremini talletada.

8. Kuula oma keha. Sul on pohmell? Tahaksid rasvast hamburgerit? Luba seda endale. Su keha teab, mida ta vajab, seega kuula oma keha. Ära juhindu kogu aeg mõttest, et su elustiil peab olema väga tervislik, sel moel võid end lihtsalt hulluks ajada.

9. Joo hommikul klaasitäis vett. Inimese keha koosneb 55-60 protsendi ulatuses veest. Alusta päeva vee joomisega ja see äratab su organismi kenasti üles. Soovi korral lisa veele sidrunit või marju.

10. Ära jäta hommikusööki vahele. Kui muud reeglid sulle hästi ei sobi, siis pea meeles vähemalt seda, et hommikusöök on päeva kõige tähtsam toidukord. Hommikusöögist saavad keha ja aju vajaliku energia, et end päevaks valmis häälestada. Jälgi ainult seda, et hommikusöök ei sisaldaks liiga palju suhkrut.

Ole terve, ole vaba, ole õnnelik ja armasta iseennast. Leia endale sobiv moodus, kuidas näha hea välja ilma, et peaksid keelama kehale seda, mida ta vajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles