Kuidas kaitsta silmi laineri kasutamisel?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Punased silmad, kahjustatud laud, kuivus ja ärritus – kas oled nende probleemidega kokku puutunud pärast pidu, kuhu minnes end eelnevalt meikisid?

Kui need tundmused pole võõrad, siis järgnevad nipid aitavad hoida silmade tervist ka silmameigi tegemisel, kirjutas Geniusbeauty.com.

Hoidu sätendavast silmalainerist

Isegi kui pakendil on kirjas, et toode on silmadele ohutu, tuleks vältida silmalainerit, mis sisaldab sätendavaid osakesi – eriti kontaktläätsede kandjatel. Kui imeväikesed osakesed satuvad kokkupuutesse silmadega (eriti läätsede all), ärritab see sarvkesta kogu päeva jooksul. Kui soovid säravat efekti, vali pigem kõige helendavam silmalainer.

Silmapliiats olgu teritatud

Mõistagi on pehme ja ümmarguse pliiiatsiga lihtsam jooni tõmmata, kuid nüri ots tähendab, et puitosa on nahale lähemal, mis kriibib ja tekitab ärritust. Lisaks sarvkesta ja silmalau kahjustamisele võivad väikseimadki puiduosakesed põhjustada allergilist reaktsiooni.

Silmameik kontaktläätsede kandmisel

Kõigepealt paigalda läätsed ning alles seejärel kanna silmalainerit ja lauvärvi. Ning ära kindlasti unusta õhtuti enne meigi eemaldamist läätsed ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles