Kuidas valmistada lehtkapsakrõpse?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehtkapsakrõpsud
Lehtkapsakrõpsud Foto: Vida Press

Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu soovitab gripi ennetamiseks ohtralt C-vitamiini sisaldavaid toitusid. Üks sellistest on näiteks lehtkapsas, millest saab teha maitsvaid krõpse.

Lehtkapsakrõpsude valmistamiseks läheb vaja 300 grammi lehtkapsa lehti, 1 supilusikatäis oliiviõli, 1 teelusikatäis sojakastet ning 1 teelusikatäis seesamiseemneid.

Pese lehtkapsas, kuivata ja rebi näppudega lehtkapsast tükke nii, et ainult lehtkapsa rootsud jäävad alles. Kuivata lehti fööniga 3 minutit – siis jäävad krõpsud eriti krõbedad.

Soojenda ahi 180 kraadini. Aseta lehtkapsast rebitud tükid küpsetuspaberile ühe kihina. Lisa oliiviõli ning maitseained. Ära unusta, et lehtkapsa tükid tuleb üleni õliga katta!

Pista krõpsud ahju ja jälgi, kuni need on piisavalt krõbedad, et välja võtta. Olenevalt ahjust peaks küpsetamine aega võtma 6-12 minutit.

Foto:
Foto: Foto: Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles