Eesti ilu autahvel

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domina Elegans
Domina Elegans Foto: Ilufirmad

Mõni kulunud klišee kõlab ikkagi ilusalt. Näiteks see, et eesti naised on maailma kauneimad. Kuid samavõrra väärt kraam on see, mida loovad Eesti päritolu ilumärgid. Elagu Eesti ilu! Siin on autahvel asjadest, mida au omada ja kasutada.

Ilutööstus aga üksnes sõprussuhetel ei püsi. «Hoiame omasid» ja «Eelistame eestimaist» on vahvad vaated, aga jumet on neil vaid juhul, kui asi ise on hea. «Kosmeetikat lihtsalt patriotismist ei osteta,» ütleb Eesti kosmeetikale pühendunud ilupoe Pillerkaar perenaine Marju Sepp. «Usaldatakse brände, kes on suutnud end juba tõestada. Väiksel tootjal on ka hästi välja tulnud tooteid keeruline müüa. Patriotism tärkab eestlastes millegipärast alles siis, kui tuntus ja tunnustus on saavutatud.» Mille poolest on siis Eesti kosmeetika tõepoolest hea? Valikut toetab mitu ratsionaalset argumenti.

Loodus. Kosmeetikatööstuse suurim häda on see, et hooldusvahenditesse ja kreemidesse topitakse hulgaliselt aineid, mida nahk ei vaja ning mis kohati on lausa kahjulikud. Ärritused, allergiad ja enneaegne vananemine on kiired tulema. Globaalsetes suurkontsernides hajub ka vastutus. Eesti ilu on 99% ulatuses täielik öko – looduslikust toorainetest ja puhas, hoolivalt loodud ja säästvalt valmistatud.

Loovus ja teadus. Ilma naljata – arvestades seda, kui tilluke on Eesti ja kui palju siis ilutooteid välja nuputatakse, on see üks ehtne Leiutajateküla! Kuna vanad äridünastiad ja jäigad tavad meie noort dünaamilist ärikliimat ei kammitse, on eduvõimalus tõesti igaühel, kel on hea idee, teadmisi ja tegutsemiskirge. Parimate sarjade taga on tõsine teadustöö ja läbimurdelised avastused, nii mõnedki on naha taastamisel esmalt häid tulemusi andnud meditsiinisfääris ja seejärel jõudnud igapäevasesse iluhooldusse.

«Hoiame omasid» ja «Eelistame eestimaist» on vahvad vaated, aga jumet on neil vaid juhul, kui asi ise on hea.

Lokaalsus. Nii nagu inimesed erinevad temperamendilt ja hoiakutelt, on meil ka kohalike oludega kohastunud nahk ja juuksed. Naljaga pooleks võib öelda, et naised seisavad siin külmas kaua noored ja heledad nahad kaunilt kumavad. Kuid seda vaid siis, kui me loomulikku tasakaalu liialt agressiivse ja võõrapärase ilukraamiga ei riku. Ilusarja loojal, kes meiega samasugust elu elab ja nelja tujuka aastaajaga rähkleb, on lihtsam mõista, mida siitkandi kaunitar üldse vajab. Teada on, et kõige paremini mõistab keha koostööd teha taimedega, mis inimese lähedal kasvanud – see annab kohalikule ilule veel ühe trumbi.

Foto: Ilufirmad

D’Difference, Domina Elegans

Hea Eesti ilu lipulaev ja edulugu, mis ammu riigipiiridest kaugemale lennanud. Sarja idee on väga vajaduspõhine ning saanud tõuke pikaajalisest koostööst meditsiinimaailmaga – pakkuda kreeme, mis toetaksid naha kaitsevõimet ja loomulikku taastumist. Sari on äärmiselt puhas – vaid toimeained, mida nahk vajab ja looduspuhtad komponendid, nii sobivad kreemid ka kõige tundlikuma naha omanikele ning neid võib sõltuvalt sarjast muretult kasutada nii pisike tita kui tema vanaema. Koostisained segatakse kokku toatemperatuuril, et maksimaalselt säilitada looduslike ainete väärtuslikud omadused. Iga iluime valmib tihedas koostöös arstide, biokeemikute ja teadlastega.

D’Difference sarja pärl: Cell Innovation 5D Lifting Eye Cream 39.90 Kui kortsud on juba kohal, neid enam kustutada ei saa? See kreem tõestab, et saab, sellest ka toote tohutu populaarsus. Taimsete tüvirakkude ekstrakti ja niisutavaid siidiproteiine sisaldav 5D-efektiga pinguldav silmakreem stimuleerib rakkude uuenemist ja kollageeni sünteesi, silub kortsukesi ja leevendab väsimusmärke – turseid ja tumedaid silmaaluseid.

Foto: Ilufirmad

Vestige Verdant

Luksuslik ilusari, mille loojad usuvad, et õitsev ja kestev ilu saab tugineda üksnes orgaanilisele ja keemiavabale kosmeetikale. Sarja koosneb vaid loetud arv ilutooteid, kuid igaüks neist on kauatehtud kaunikene, justkui ilumaailma hoolikalt lihvitud briljant. Ühendatud on looduslik puhtus ja kõrgtehnoloogia hüved, tulemuseks võimsalt noorendavad ja nähtavaid tulemusi pakkuvad, kuid hellalt naha tasakaalu säilitavad tooted.

Vestige Verdant sarja pärl: Infinity silmaseerum 49.- Jahutava tsinkaplikaatoriga seerum väldib õrna silmaümbrusnaha vananemist ja kaotab väsimuse ilmingud, tursed, tumedad silmaalused. Paitab nähtamatuks ka peened miimikajooned ja kortsukesed.

Foto: Ilufirmad

Lumi

Lumi nahahooldussari on samuti puhas, klaar ja lisaainetevaba, just nagu viitab ka hästi valitud nimi. Ohutute ja tõhusate kreemide võtmekomponent on Eestis kasvatatud tööstuskanepiseemnetest pressitud külmpressiõli – imeline ravipalsam tundlikule ja probleemsele nahale. Ettevõte on välja kasvanud Tartu ülikoolist, tugineb mahukatele teadusuuringutele ja teeb tihedat koostööd nahaarstidega. Lumiderm on sama perekonna apteegisari, mis eriti allergiavaba ja õrn.

Lumi ja Lumidermi sarjade pärl: LUMIderm naha uuenemist ergutav öökreem  22.- Kanepiseemneõliga öökreem aitab nahal une ajal uueneda. Teeleheekstrakt stimuleerib kollageeni sünteesi, astelpajuseemneõli annab vitamiine ning patenditud niisutuskompleks taastab tõhusalt nahka. Välja töötatud ülitundlikule nahale ning tunnustatud Eesti Allergialiidu poolt. 

Foto: Ilufirmad

Joik

Isikliku looga ilusari, mis sündis klassikalisel ausal viisil – hing ihkas midagi puhast ja hästi lõhnavat, mida turult polnud leida. Joiki märgi taga on eesti naine Eva-Maria Õunapuu, kelle kirg aroomiteraapia ja looduskosmeetika vastu oli ettevõtmise käivitavaks mootoriks. Kogu ilu sünnib käsitööna Eestis, puhastest kontrollitud toorainetest ja mis peamine – hoole ja armastusega. Joigil täitus hiljuti juba kümnes tegutsemisaasta.

Joik sarja pärl: sidruni-vanilli kehakoorija 10.- Tõelised vannitoanaudingud! Saad sileda ja siidise naha ning ühtlasi rahuldab rikkalik magustoiduaroom ka kõige hullema kommiisu. Ideaalne valik maiasmokale, kes plaanib kevadet tervitada kerge ja kaunina.

Foto: Ilufirmad

Ingli Pai

Kohalike südame võitnud aus looduskosmeetikasari, millel on vanust kümme aastat. Sarja trumpideks on naturaalsus, puhtus ja värskus. Iga ilupurgikese sünnis osalevad nii aroomiterapeut kui ka tervisenõustaja ja edeva pakendamise asemel panustatakse hääle looduslikule sisule.

Ingli Pai sarja pärl: Roosikreem 9.- Rooside iluvägi mahedas, tõhusas ja meeli paitavas kreemis. Käsitööna valmiv sari sobib ideaalselt just eestlannade naha vajadustele.

Foto: Ilufirmad

Nurme

Eestis valmiv ja meie oma loodusest inspireeritud ilusari. Valikust leiab hulga praktilisi asju seepidest põhjalikuma nahahoolduseni. Tähelepanu väärib ekstramõnus aroomiteraapiline sari, kust leiab küünlad ja looduspuhtad aroomiõlid, millega koju või koduspaasse eriline atmosfäär luua. Eriliselt südamlik ja lihtne stiil, mis eestlasi hästi kõnetab.

Nurme sarja pärl: sojavahaküünal Nurme Saladus 9.95 Hingepaitava ja rahustava lillelõhnaga küünal, mis loob tuppa tõelise rahuoaasi – aeg peatub, stress lahustub, lastel tuleb parem uni. Harmooniat külvava aroomi sees saad mõnuleda tervelt 30 tundi ning sojavaha puhas põlemine ei koorma hingamisteesid.

Foto: Ilufirmad

Orto Puhas Loodus

Mõnusa nostalgiaga seonduv ilusari, mis kohalike palgeid paitanud juba 1932. aastast. Lihtsad looduslikud toimeained, mahe nahahooldus ja väga sõbralikud hinnad. Valik on mõistagi aastatega moderniseerunud, nii on toitvate kreemide kõrval valikus ka näiteks kaasaja kaunitaride lemmik mitsellaarvesi ja lustakad pesuvahendid lastele. Orto legendaarne päikesekreem on aga täpselt sama lõhnaga ja tähistab juba 50 aasta juubelit. Mõistagi on tänases valikus ka kaitsefiltriga kreemid. 

Puhas Loodus sarja pärl: Rukkilille mitsellaarvesi 6.90 Üks kaasaja ilulemmikuid eestlasele eriti sobiva rahustava rukkilillekokteilina. Hell puhastaja, toonik ja meigieemaldus, kolm ühes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles