Pidulauale: šokolaaditrühvlid kookospiimaga

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kristel Lankots Chocokoo šokolaadikojast on üks neist kokkadest, kes tänasel presidendi vastuvõtul külalistele hõrgutisi pakub. Ta jagab üht lihtsat retsepti, kuidas kodus valmistada mõnusaid šokolaaditrühvleid.

Lankots sõnas, et sai trühvlite retsepti väljatöötamisel inspiratsiooni tänavuse Eesti Vabariigi 98. aastapäeva teemast, milleks on «Hõbevalge». Tema sõnul on retsept väga lihtne ja nende mõnusate maiuste valmistamiseks ei kulu sugugi palju aega, samas näevad need ka pidulikud välja. 

Šokolaaditrühvlid kookospiimaga

Kogus: umbes 20-30 tükki, sõltub pallikeste suurusest

  • 250 g tumedat šokolaadi (70 protsenti)
  • 170 g kookospiima
  • 2 spl toasooja võid
  • Kookoshelbeid

Tükelda tume šokolaad, sulata mikrolaineahjus või vesivannil. Kuumuta kookospiim keemiseni ja lisa tasapisi u 225 g šokolaadile (ülejäänud šokolaadi kasuta juba tahkunud pallikeste katmiseks). Seejärel lisa toasoe või. Pane jahedasse. 

Kui mass on tahkunud, vormi väikesed pallikesed. Pallikesed kata ülejäänud sulatatud šokolaadiga ja veereta kookoshelvestes. Osad trühvlipallikesed võid jätta kookoshelvestega katmata ja lisada endale meeldivaid kaunistusi (nt suhkrustatud ingveri ribasid). 

Mõnusat maiustamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles