Suvel toimub Pärnus esimene kogupere üritus Rõõmsate Laste Festival

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsad lapsed
Rõõmsad lapsed Foto: Korraldaja

23. juulil toimub Pärnu Rannapargis esimene omataoline koguperefestival, mis tutvustab peredele kohalikke pereturismi võimalusi ja kultuuri, esitleb Eesti disaini ja peretooteid ning pakub aktiivset tegevust nii ettevõtlikele lastele kui ka aktiivsetele vanematele. Üritus on külastajatele tasuta.

Festivali eestvedaja Kati Ruubeli sõnul on ürituse eesmärgiks pakkuda peredele kvaliteetset ja arendavat meelelahutust. «Festivali ala on jaotatud erinevate teemade järgi. Olemas on huvitavate õpitubade ala, saab tutvuda Pärnu ja Pärnumaa turismiettevõtjatega ning lustida neid tutvustavatel atraktsioonidel, õppida tundma oma pärimuslugu ja vanavanemate kombeid, toetada ettevõtlikke lapsi ja õpilasfirmadest alguse saanud ettevõtteid ning osta-müüa-vahetada hobitarbeid. Oma ala on ka päris pisikestele ning vanematele toimuvad põnevad vestluskojad. Esindatud on Eesti parimad disainerid ning peretoodete tootjad. Programm täieneb põnevate osalejatega iga päev,» rääkis Ruubel.

«Meie eesmärgiks on hoida festivalil osalejate tegevuste, teenuste kui ka toodete osas kindlat kvaliteeti. Soovime, et kõik meie festivalil toimuv oleks kodumaine, kvaliteetne ning lastele silmaringi avardav, kuid samas ka huvitav ja lõbus kõigile pereliikmetele. Loodame, et nii mõnigi külastaja saab festivalil inspiratsiooni ning ideid tegevusteks ja uuteks traditsioonideks, mida oma oma pereellu kaasata. Lapsed avardavad läbi mängulise päeva oma silmaringi ning loodetavasti innustuvad uutest hobidest, tegevustest ja eeskujudest,» kinnitas Ruubel.

Kahe lapse ema Kati Ruubeli sõnul tuli idee festivali korraldamiseks eelkõige isiklikust vajadusest. «Noore lapsevanemana otsin pidevalt uusi kohti, kus lastega käia, toredaid tegevusi, mida ette võtta ning kohalikke, ilusaid ja ägedaid lastetooteid. Üha enam panin tähele, et sama infot otsivad ka teised lapsevanemad. Sain kokku aktiivsete vanematega, kellega koos otsustasime, et ei jää ootama, vaid teeme ise endale ja oma lastele huvitava festivali,» rääkis Ruubel festivali idee sünnist.

2016. aasta Rõõmsate Laste Festivali programm on pühendatud Pärnule ja Pärnumaale, kuid Pärnusse on oodatud külastajad üle Eesti. «Kõik soovijad saavad ka festivali korralduses kaasa lüüa, saates meile ideid, kontakte,  koostööpakkumisi või registreerides ennast festivali päevaks vabatahtlikuks,» tegi Ruubel üleskutse.

Lisaks festivali päevale on plaanis korraldada ka kaks suuremahulist eelüritust, mis hõlmavad oma tegevustega Pärnut ja Pärnumaad. «Tulemas on Seiklusmäng koos turismiettevõtete ja sihtkohtadega ning lastekaitsepäeva tähistamine toitlustusettevõtetega. Rohkem infot avaldame peagi oma veebilehel,» kinnitas korraldaja.  

Rõõmsate Laste Festivali toetavad Pärnu Linnavalitsus, Pärnumaa Omavalitsuste Liit, Pärnu Keskus, Lottemaa, Villa Wesset, Film Purgis ja Bless this Mess. Rohkem infot Rõõmsate Laste Festivali kohta leiad Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles