Lugeja kirjutab: võistlus iseenda ja armukadedusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meile kirjutas oma murest lugeja, kes saab isegi aru, et on liialt armukade, aga ei oska selle vastu midagi ette võtta. Mida Sina talle soovitaksid?

Tunnen ennast nagu kahe erineva isiksusena, ühe nimi on Mina ja teine on Armukadedus, õigemini meeletu armukadedus, kes konkureerivad omavahel päevast-päeva. Mitmed tülid suhtes on alguse saanud just läbi selle, et ma ei suuda armukadedust enda sees talitseda. Kui ma tajun kedagi või midagi enda jaoks ohuna, siis ma ka kaitsen enda «vara». Aga kust läheb piir? 

Piiri on tunnete segaduses raske hoida. Mind häirib iga naine, kes mu meest puudutab, vaatab, vahepeal riivab mind isegi ainuüksi rääkimine. Mis minuga küll toimub? Ma ei taha olla pahur kadeduseuss, kes peletab mehe ümbert kõik naissoost isiksused, sest see pigem just tekitabki huvi n-ö keelatud vilja järele.

Mida kujutab endast üldse armukadedus? Kas see näitab suurt armastust ja enda partneri hoidmist? Liigset kiindumust? Äkki see on lihtsalt halb iseloomuomadus? Kuidas sellega võidelda ja sellest üle olla?

Mina usun, et väikses koguses armukadedust on hea, isegi natuke seksikas ja armas, sest sa tead, et partner on sinust ikkagi huvitatud ja ei taha sind kaotada. Mingist hetkest jookseb aga piir, ja sellega võib kukkuda sügavasse musta auku, kus ollakse rahulolematu, umbusklik ja tujukas. Midagi sellist ei too üldse head ja varem või hiljem võib suhe saada mõlemale osapoolele väga kurnavaks ning leiab oma nukra lõpu. Ka suhtes peab olema vabadust! Kõigil on õigus vabadusele ja mõnusas suhtes ei tohiks seda reeglit rikkuda. 

Partnerist eemal olles hakkavad peas ringi jooksma erinevad kujutlused, mida ta kõike minust eemal olles teha saaks. Olge mureta! Kui on õige partner ja tasakaalus suhe, siis kartused ei muutu tõeks, sest üksteist väärtustatakse ja hoitakse, aga rõhk on sõnal tasakaal. Tasakaalu tagabki piisav vabadus, tähelepanu, hoolivus ja väikesed armsad asjad. Võtke vabalt ja kõik on chill.

Seda arvan Mina. Oleks ka Armukadedus sellega nõus… 

Aga ma üritan! Kuidas on teiega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles