Prantsusmaa netiemmed võivad lapse pilte jagades peagi karistada saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapsevanematele meeldib sotsiaalmeedias jagada fotosid ja videoid sellest, kuidas nende pisipõnnid itsitavad, tantsivad, laulavad või esimesi sõnu ütlevad. Prantsusmaal on aga privaatsust puudutavad seadused niivõrd jäigad, et peagi ei tohi agarad Prantsusmaa netiemmed oma laste pilte jagada.

Prantsusmaal on arutlusel see, et muuta sotsiaalmeediat puudutavad seadusesätted rangemaks. Eesmärgiks on see, et kaitsta veelgi enam inimeste ja alaealiste laste privaatsust, vahendab Good Housekeeping.

Vanemad peavad arvestama sellega, et lapse fotosid jagades võib neid ees oodata kuni 44 000 euro suurune rahatrahv või aastane vanglakaristus. «Paari aasta pärast võib üsna kergesti juhtuda nii, et lapsed kaebavad vanemad kohtusse, sest vanemad on neist avaldanud fotosid, milleks laps pole nõusolekut andnud,» selgitas Eric Delcroix, internetiseaduste ja -eetika ekspert. Ta lisas, et teatud vanuses ei soovi lapsed üldse fotodele jääda, rääkimata sellest, et need fotod jõuaksid internetti.

Prantsusmaa sõjavägi postitas hiljuti oma Facebooki-lehele meeldetuletuse vanematele, et nad oleksid sotsiaalmeediat kasutades väga ettevaatlikud. Vanemad peaksid meeles pidama, et laste fotode jagamine Facebookis ei ole turvaline ja alaealiste privaatsust tuleb igal juhul kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles