Mees palub: millega võiks naised arvestada, kui ei taha endast valet muljet jätta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mees nimega Isaac Huss kurdab väljaandes Verily, et meestel on sageli väga raske vahet teha, kas naine flirdib mehega või on lihtsalt sõbralik. Seetõttu soovitab ta naistel oma eesmärke selgemalt väljendada.

Isaaci sõnul mõjub see paljudele meestele frustreerivalt, kui naine ei väljenda oma ootusi üheselt mõistetavalt. Sõbralikkuse ja flirdi vahel jookseb niivõrd õhuke piir, et mehel võivad tekkida tunded naise vastu, kes tegelikult pole huvitatud millestki enamast kui sõprusest. Sellist olukorda oleks viisakas vältida. 

Ole enda vastu aus. Mõnikord eristab flirti sõbralikkusest ainult kavatsus. Seetõttu võiksid isegi aru saada, miks võib ta su käitumist tõlgendada teisti, kui oled ise plaaninud. Näiteks võib olla, et mees ei paku sulle huvi, kuid tema tähelepanu on niivõrd meelitav, et lähed flirdiga kaasa. Kuigi sina ei plaani temaga kunagi välja minna, mõjub flirtimise soosimine ja eriti sellele vastamine mehele julgustavalt.

Tee sind võluda üritavale mehele teene ja ole enda tegelike soovide suhtes aus. Ei ole ilus nautida kellegi tähelepanu, kui tead, et tema hellitab seetõttu asjata lootusi.

Suhtle eesmärgipäraselt. Paljud mehed suhtuvad naise huvi tõlgendamisesse väga lihtsakoeliselt, mistõttu võiksid juba ette eeldada, et liigsest positiivsusest võidakse valesti aru saada. See võib tunduda ülekohtusena (ja küllap ongi), aga kui kena vallaline naine ei näita suhtluses kuidagi välja, et talle mehe tähelepanu ei meeldiks, siis võib see olla mehele märguandeks, et tal on võimalus. 

Kujuta siis ette, mida peaks mees arvama sellest, kui naine on veel rohkem kui sõbralik. Julgustavate märkidena võib mees tajuda seda, kui naine on selgelt huvitatud temaga vestlemisest (eriti kui see hõlmab uuesti kohtumise plaane); naerab mehe naljade üle; naeratab sageli ja vaatab mehele silma või panustab suhtlemisse rohkem, kui teeks seda muul eesmärgil suheldes. Ole kena ja kui märkad, et mehel on tekkinud sinu suhtes ootusi, siis näita välja, mida sa tegelikult mõtled. 

Ole puudutustega ettevaatlik. Mõtle järele, mis eristab sõbralikku suhtlust romantilisest suhtlusest. Paljuski on selleks füüsiline lähedus. Muidugi ei tähenda see, et iga juhuslik riivamine näitaks seksuaalset huvi, kuid ometi on puudutused (ja eriti viivitatud puudutused) mehele selgeks märgiks naise huvist millegi enama vastu. Valesti tõlgendamiseks piisab ka käeplaksust või hoobist vastu õlga, kuid enamasti signaliseerivad romantilist huvi käest kinni hoidmine, juhuslik kallistamine jms, mis on omane pigem paaridele. 

Selleks, et mehele oma huvipuudust välja näidata, ei pea olema tema vastu jäme või julm. Jää viisakaks ja otsekoheseks ning pane tähele, milliseid märguandeid sa oma käitumisega edastad.

Otsekohesus ei tähenda ebaviisakust. Mõnikord ei jää muud üle, kui peab oma huvipuudust mehe vastu veelgi selgemalt väljendama ja seda otse välja ütlema. Iga inimene tahab, et temaga oldaks aus ja kui lähema suhtluse vastu puudub igasugune huvi, tuleks nii ka öelda. Jah, su vastus ei pruugi küll mehele meeldida, aga see on ikkagi parem kui lõputu lootmine ja ootamine. 

Selleks, et mehe tunnete riivamist vältida, võiksid jääda positiivseks ja viisakaks. Hea taktika on rõõmsameelse noodiga alustamine, tõrjumine väljendamine ja seejärel jällegi positiivse noodiga lõpetamine. Näiteks: «Suur tänu, et viisid mind eile välja, sa oled tõeline härrasmees. Sellegipoolest mulle tundub, et me ei sobi omavahel kokku ja ma pole teisest kohtingust huvitatud. Aga ma loodan siiski, et me jääme sõpradeks, nii et ei mingit veiderdamist edaspidi minu juuresolekul!» Nii jääb sulle alles sinu väärikus, aga sa ei tee põhjendamatult liiga mehele, kes on sulle vapralt oma südame avanud.

Olgu tegu juhusliku mehega baaris, vana sõbraga, kes tahab midagi enamat, või uue tuttavaga, kellega oled paar korda väljas käinud, igal juhul peaksid väljendama end väga selgelt ja ütlema kohe, kui sa ei ole temaga edasisest suhtlemisest huvitatud. Usu, ta saab selle tõega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles