Angeelika Kangi toorjuustukreemiga pavlovad

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toorjuustukreemiga pavlova.
Toorjuustukreemiga pavlova. Foto: Ragne Värk

Angeelika Kang avas hiljuti Stockmanni kaubamaja esimesel korrusel kohvik Katharinenthali sõsarkohviku. Hubases take-away kohvikus on esindatud kõik legendaarsed küpsetised, mida valmistatakse kohapeal. Peale nende saab kaasa osta ka salateid ja võileibu.

Pavlova on üks neist küpsetistest, mida võib mõlemast Katharinenthalist leida. Siin on selle imemaitsva koogikese retsept. Mine proovi kõigepealt kohvikus, kuidas see pavlova maitseb ja hiljem saad juba ise kodus katsetada, kas tuleb sama hea välja!

Toorjuustukreemiga pavlovad

Kogus 12 tk

Põhi:

  • 240 g munavalgeid
  • 360 g suhkrut
  • 1 sl tärklist
  • 1 tl valge veini äädikat

Kreem:

  • 500 g vahukoort
  • 300 g mascarponet
  • 100 g tuhksuhkrut
  • 2 laimi riivitud koort

Peale:

  • graanaatõunaseemneid
  • tuhksuhkrut

Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, pidevalt vahustades. Kui vaht on tihe ja läikiv, lisa juurde tärklis ja veiniäädikas. Pritsi kondiitripritsiga esmalt 8 cm läbimõõduga põhi ja seejärel 6 cm kõrgused servad (sellest kogusest saad 12 pavlovat). Küpseta 125 kraadises ahjus 3 tundi.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor. Klopi mascarpone tuhksuhkruga ühtlaseks. Lisa laimikoor ja vahukoor. Pritsi kreem kondiitripritsiga jahtunud pavlovate pesadesse. Kaunista granaatõunaseemnete ja tuhksuhkruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles